WK Korfbal 2023: op tv en online kijken | 20-29 oktober

Wie dacht dat het gedaan was met alle kampioenschappen heeft het goed mis, want ook na de zinderende sportzomer staan er nog genoeg eindtoernooien op de planning. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle matches tijdens het WK Korfbal op tv en online kijken kunnen op 20-29 oktober 2023. Ook ‘onze’ Nederlandse korfballers komen tijdens de internationale competitie in actie. Ze kunnen dan voor de 11e keer de wereldtitel binnenslepen. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de korfbalwedstrijden eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wedstrijden tijdens het ‘WK Korfbal’ online kijken op 20-29 oktober 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote korfbalwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle wedstrijden tijdens het WK Korfbal per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je bij ons alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap korfbal van dit jaar, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Korfbal bij NLZIET. Zoals bij vrijwel ieder wereldkampioenschap zal NOS Studio Sport naar alle waarschijnlijkheid ook bij het WK Korfbal de Nederlandse wedstrijden op televisie vertonen, waardoor beelden onder andere online via NLZIET te zien zouden zijn. Soms live en soms enkel door terugkijken. Dit is op het moment van schrijven echter nog niet officieel bevestigd. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als korfballen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wereldkampioenschap korfbal is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Korfbal jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met turnwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn korfbalwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de korfbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de wedstrijden tijdens het WK Korfbal 2023 uitzenden

Zoals bij vrijwel ieder wereldkampioenschap zal NOS Studio Sport hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar verslag doen van het mondiale eindtoernooi en worden er op verschillende dagen live beelden uitgezonden van het WK Korfbal. Doordat het evenement in dat geval live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden gemakkelijk volgen, waaronder ook de matches van TeamNL. 👉 Ga direct naar het WK Korfbal bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

TeamNL Korfbal - TeamNL Korfbal

Meer informatie over het wereldkampioenschap

In totaal strijden 24 landen om de felbegeerde wereldtitel tijdens het WK Korfbal. Omdat het wereldkampioenschap in Taiwan wordt georganiseerd, zijn zij als gastland automatisch gekwalificeerd. De eerste editie van het WK werd in 1978 in ons eigen koude kikkerlandje gehouden. Toen wisten ‘we’ direct de eerste podiumplek te veroveren. Daar bleef het niet bij, want Nederland is met 10 wereldtitels op zak de absolute recordhouder van de populaire balsport. Alleen België wist in 1991 slechts één keer het mondiale toernooi te winnen. TeamNL moest het toen doen met de tweede plaats.

CompetitieWK Korfbal
SportKorfbal
DatumVrijdag 20 oktober tot en met zondag 29 oktober 2023
Locatie🇹🇼 Taiwan

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.