WK Handbal 2023 (V): live kijken op tv en online | 29 november t/m 17 december

Na een jaar vol grote sportevenementen is het binnenkort de beurt aan de Nederlandse handbalsters. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden tijdens het WK Handbal voor vrouwen op tv en online kijken kunnen op 29 november t/m 17 december 2023. Aan het toernooi zullen 32 teams gaan strijden voor de wereldtitel, waaronder dus Nederland. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixPrime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de turnwedstrijden eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wedstrijden tijdens het ‘WK Handbal voor vrouwen’ online kijken (op 29 november tot en met 17 december 2023)?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote handbaltoernooien. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle wedstrijden tijdens het WK Handbal voor vrouwen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je bij ons alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap handbal van dit jaar, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

Viaplay➡️ Ga meteen naar het WK handbal bij Viaplay. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het WK Handbal voor vrouwen in handen. Hierdoor kijk je hier alle matches live en terug.
Ziggo SportDe oranje provider had de uitzendrechten voor het WK handbal voor mannen in handen, maar momenteel kun je de gelijkende strijd voor vrouwen er niet zien.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als handbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wereldkampioenschap handbal is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Handbal jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met handbal wedstrijden aan in Nederland.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de handbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de wedstrijden tijdens het WK Handbal 2023 uitzenden

Er is geen tv-zender beschikbaar van de streamingdienst Viaplay waarop de match wordt vertoond, wat betekent dat je dus niet lineair naar deze wedstrijd kunt kijken. Gelukkig betekent dat niet dat je op een klein schermpje aangewezen bent. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden om Viaplay op tv te kijken. Daarvan zijn de Chromecast en Apple TV natuurlijk twee van de meest populaire en breed bekende opties.

Meer informatie over het wereldkampioenschap

Het wereldkampioenschap handbal is het belangrijkste eindtoernooi voor alle internationale handbalsters. Dit evenement wordt om de twee jaar gehouden. De organisatie ligt in handen van de Internationale Handbalfederatie. Negentien jaar later dan bij de mannen vond de eerste editie van deze competitie plaats in 1957. Het vorige WK in 2021 werd gewonnen door Noorwegen. Zij organiseren samen met Denemarken en Zweden het aankomende wereldkampioenschap.

CompetitieWK Handbal
SportHandbal
DatumWoensdag 29 november tot en met zondag 17 december 2023
Locatie🇳🇴 Noorwegen, 🇩🇰 Denemarken, 🇸🇪 Zweden

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.