WK Darts 2024: live kijken op tv en online | 15 december 2023 t/m 3 januari 2024

We zitten weer volop in het grootste allergrootste kampioenschap van het jaar voor de beste darters ter wereld. Zij kunnen hun pijlen eindelijk weer richten op die legendarische titel. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden tijdens het WK Darts 2024 op tv en online kijken kunnen van 15 december 2023 tot en met 3 januari 2024. Het internationale dartstoernooi staat al sinds 1994 op de kalender en wordt georganiseerd door de Professional Darts Corporation. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het dartstoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het WK Darts 2024 (van 15 december 2023 t/m 3 januari 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote dartswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het WK Darts 2024 per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in het kampioenschap gedoken, zodat jij bent voorbereid voordat je begint met kijken. Zo vind je bij ons hoe het prijzengeld verdeeld wordt, wat de uitslag van de loting is en welke 12 Nederlandse darters dit jaar meedoen aan het WK.

✅ Viaplay➡️ Ga meteen naar het WK Darts 2024 bij Viaplay. Bij deze streamingdienst kun je alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing kijken.
🌍 VPNGeen abonnement op Viaplay? Dan kun je ook middels het gebruik van een VPN gratis via de Belgische streamingdienst VTM GO bij de zender VTM 2 kijken. 👉 Lees lees over het kijken van het WK darts met een VPN.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darten te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit dartskampioenschap is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Darts jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met dartswedstrijden aan.
VideolandVoorheen had dit bedrijf met RTL 7 en Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar sinds 2022 zal het minstens vijf jaar lang niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken door het verplaatsen van de rechten naar Viaplay.

WK Darts 2024 op tv kijken

Lang waren de uitzendrechten van darts in handen van RTL, waardoor je via je televisie naar de spannendste wedstrijden en toernooien kon kijken. In 2022 werd echter bekendgemaakt dat je vanaf dat jaar niet meer bij RTL, maar wel bij de nieuwe streamingdienst Viaplay onder andere naar alle wedstrijden van de World Series of Darts en PDC Darts zou kunnen kijken in het vervolg. Natuurlijk is hier ook het populaire en belangrijke WK Darts 2024 te zien.

Met het lidmaatschap bij Viaplay krijg je buiten darts ook toegang tot een aanbod van Formule 1, voetbalcompetities als de Premier League en Bundesliga, films & series en nog veel meer. De dienst kun je via je tv kijken en staan er apps op verschillende apparaten.

Met een VPN via VTM GO

Er is een groep mensen die een VPN gebruikt om naar het WK Darts te kijken. Ook dit jaar blijkt dat weer mogelijk te zijn, zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland wanneer je geen toegang hebt tot de beschikbare streamingdiensten. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken.

In een notendop werkt het heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien normaal gesproken niet vanuit Nederland of een andere locatie kunt bekijken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld VTM GO uit België kiezen, een kanaal dat via de zender VTM 2 elke match gratis online uitzendt. Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. In een paar simpele stappen werkt het als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op België
  3. Ga direct naar VTM GO en begin met kijken! 🍿

Meer informatie over het WK Darts 2024

CompetitieWK Darts 2024
SportDarts
DatumVrijdag 15 december tot en met woensdag 3 januari 2024
Locatie🇬🇧 Alexandra Palace, Londen

Afbeelding ter illustratie

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.