WK Darts 2023: live kijken op tv en online

Het grootste dartsevenement van het jaar is weer in volle gang: het WK Darts 2023. Inmiddels zijn de laatste twee speeldagen aangebroken, dus we weten bijna wie er met de titel naar huis zal gaan. Benieuwd hoe je zowel online via een live stream als op tv naar alle wedstrijden kunt kijken? Wij zetten de opties voor je op een rijtje.

PDC WK Darts online kijken in 2022-2023: live stream van alle wedstrijden

Op donderdag 15 december 2022 was het eindelijk weer zover: op die dag begon het WK Darts 2023. Dit jaar is er voor het eerst een nieuwe partij die de uitzendrechten in handen heeft. Het is een streamingdienst die je wellicht al kent onder de naam Viaplay. Sinds de lancering van het video on demand-platform begin dit jaar mogen zij voor minstens vijf jaar alle wedstrijden van PDC Darts vertonen. Maar je kunt op meer manieren dan via hun livestream legaal op tv en online naar het PDC World Darts Championship kijken.

In de onderstaande tabel hebben wij op een rijtje gezet hoe het zit met de uitzendrechten per streamingdienst en kun je direct beginnen met kijken. Hier vind je een aantal grote video on demand-platforms, waaronder Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max Netflix, Videoland en natuurlijk Viaplay zelf.

Viaplay➡️ Ga meteen naar het WK Darts 2023 bij Viaplay. Bij deze streamingdienst kun je alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing kijken. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke actie 25% korting op een jaarabonnement.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met dartswedstrijden aan
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darts te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar darten of andere sporten te kijken.
VideolandVorig jaar had RTL met Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar de komende vijf jaar zal het niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken.

Op tv kijken naar het PDC World Darts Championship 2023

PDC dartswedstrijden werden dus nog tot vorig jaar lineair door RTL 7 uitgezonden in Nederland. Daardoor kon je ook bij hun eigen streamingdienst Videoland naar de wedstrijden kijken, maar ook via online tv-kijken bij NLZIET kon je alles volgen. Dit jaar zit dat dus grotendeels anders, maar toch is er één belangrijke overeenkomst. Als je toegang hebt tot de tv-zender Viaplay Extra, dan kun je namelijk via je televisie nog steeds lineair het volledige wereldkampioenschap darten volgen.

Als dit tv-kanaal niet in je pakket zit, dan kun je nog steeds via de Viaplay app op je beschikbare device naar de uitzending kijken. Een derde optie is daarnaast het gebruik van een mediaplayer zoals Apple TV, waar je over het algemeen al snel €150+ voor kwijt bent. Met een Chromecast ben je met nog geen 40 euro al snel een stuk goedkoper uit.

Wedstrijd gemist? Gelukkig kun je alle partijen tijdelijk terugkijken

Het overkomt iedereen wel eens dat je een spannende wedstrijd mist. Mocht je die nou graag terug willen kijken, dan is dat door de uitzendstructuur van Viaplay gelukkig wel mogelijk. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat aan terugspoelen een limiet zit, dus het kan niet onbeperkt. Daarentegen maakt het niet uit welke wedstrijd er is, want alles is terug te kijken. Of er nou een Nederlandse darter in actie kwam of niet.

Sportuitzendingen kun je bij Viaplay tot 48 uur terugkijken, onafhankelijk van om welke sport het gaat. Het maakt ook niets uit welk soort abonnement je hebt afgesloten. Het enige wat je hoeft te doen is hier naar de sportpagina van Viaplay gaan. Daar kun je je klikken op de rode tegel met ‘PDC: Professional Darts Corporation’ en vervolgens je match selecteren om direct te beginnen met terugkijken.


Veelgestelde vragen