WK Darts 2023: live kijken op tv en online

Het grootste dartsevenement van het jaar is weer in volle gang: het WK Darts 2023. Inmiddels zijn de laatste twee speeldagen aangebroken, dus we weten bijna wie er met de titel naar huis zal gaan. Benieuwd hoe je zowel online via een live stream als op tv naar alle wedstrijden kunt kijken? Wij zetten de opties voor je op een rijtje.

PDC WK Darts online kijken in 2022-2023: live stream van alle wedstrijden

Op donderdag 15 december 2022 was het eindelijk weer zover: op die dag begon het WK Darts 2023. Dit jaar is er voor het eerst een nieuwe partij die de uitzendrechten in handen heeft. Het is een streamingdienst die je wellicht al kent onder de naam Viaplay. Sinds de lancering van het video on demand-platform begin dit jaar mogen zij voor minstens vijf jaar alle wedstrijden van PDC Darts vertonen. Maar je kunt op meer manieren dan via hun livestream legaal op tv en online naar het PDC World Darts Championship kijken.

💰 Let op: Zijn jouw voorspellingen vaak een schot in de roos? Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de actie €50 Free Bet 🎯

BetCity

In de onderstaande tabel hebben wij op een rijtje gezet hoe het zit met de uitzendrechten per streamingdienst en kun je direct beginnen met kijken. Hier vind je een aantal grote video on demand-platforms, waaronder Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max Netflix, Videoland en natuurlijk Viaplay zelf. Ook vind je de livestream van de eerdergenoemde bookmaker in het overzicht. Het verschil is dat door hen geen Nederlandse verslaggeving en studioprogrammering wordt aangeboden, maar je kunt er wel ook alle wedstrijden volgen.

Viaplay➡️ Ga meteen naar het WK Darts 2023 bij Viaplay. Bij deze streamingdienst kun je alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing kijken. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke actie 25% korting op een jaarabonnement.
BetCity➡️ Ga meteen naar het WK Darts 2023 bij BetCity. Deze bookmaker mag de beelden van dit wereldkampioenschap ook in Nederland vertonen. Als je je nu gratis aanmeldt, dan krijg je daarnaast een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met dartswedstrijden aan
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darts te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar darten of andere sporten te kijken.
VideolandVorig jaar had RTL met Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar de komende vijf jaar zal het niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken.

Op tv kijken naar het PDC World Darts Championship 2023

PDC dartswedstrijden werden dus nog tot vorig jaar lineair door RTL 7 uitgezonden in Nederland. Daardoor kon je ook bij hun eigen streamingdienst Videoland naar de wedstrijden kijken, maar ook via online tv-kijken bij NLZIET kon je alles volgen. Dit jaar zit dat dus grotendeels anders, maar toch is er één belangrijke overeenkomst. Als je toegang hebt tot de tv-zender Viaplay Extra, dan kun je namelijk via je televisie nog steeds lineair het volledige wereldkampioenschap darten volgen.

Als dit tv-kanaal niet in je pakket zit, dan kun je nog steeds via de Viaplay app op je beschikbare device naar de uitzending kijken. Een derde optie is daarnaast het gebruik van een mediaplayer zoals Apple TV, waar je over het algemeen al snel €150+ voor kwijt bent. Met een Chromecast ben je met nog geen 40 euro al snel een stuk goedkoper uit.

Wedstrijd gemist? Gelukkig kun je alle partijen tijdelijk terugkijken

Het overkomt iedereen wel eens dat je een spannende wedstrijd mist. Mocht je die nou graag terug willen kijken, dan is dat door de uitzendstructuur van Viaplay gelukkig wel mogelijk. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat aan terugspoelen een limiet zit, dus het kan niet onbeperkt. Daarentegen maakt het niet uit welke wedstrijd er is, want alles is terug te kijken. Of er nou een Nederlandse darter in actie kwam of niet.

Sportuitzendingen kun je bij Viaplay tot 48 uur terugkijken, onafhankelijk van om welke sport het gaat. Het maakt ook niets uit welk soort abonnement je hebt afgesloten. Het enige wat je hoeft te doen is hier naar de sportpagina van Viaplay gaan. Daar kun je je klikken op de rode tegel met ‘PDC: Professional Darts Corporation’ en vervolgens je match selecteren om direct te beginnen met terugkijken. Terugkijken is via bookmaker BetCity op het moment van schrijven niet mogelijk.


Veelgestelde vragen

  • Is het mogelijk om alle wedstrijden van het WK Darts 2023 op tv en online te kijken?

    Elke wedstrijd van het wereldkampioenschap zal dit jaar zowel op televisie als online worden uitgezonden. In dit artikel vind je precies wanneer je op welke drie manieren alle partijen kun streamen en lineair op tv kunt kijken.

  • Kun je wedstrijden van het PDC World Darts Championship ’22-’23 ook terugkijken als je ze gemist hebt?

    Viaplay maakt het mogelijk om gemiste sportwedstrijden tot 48 uur lang terug te kijken, zo ook bij het WK Darts 2023.


Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Heb je hulp nodig? Dan kun je 24/7 contact opnemen met Loket Kansspel via 0800 24 000 22.