WK Atletiek 2023: live kijken op tv en online | 19-27 augustus

Wie dacht dat de sportzomer al tot een hoogtepunt is gekomen, heeft het goed mis. Een van de grootste sportevenementen van dit jaar, waarbij 2.000 atleten in verschillende disciplines tegen elkaar strijden, staat namelijk voor de deur. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden tijdens het mondiale toernooi WK Atletiek op tv en online kijken kunnen op 19-27 augustus 2023. Ook vanuit ons kleine kikkerlandje reizen 41 Nederlandse atleten naar Boedapest om de hoogste podiumplekken te behalen. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de beelden van de verschillende disciplines tijdens het wereldkampioenschap eventueel ook vertoont.

Waar kun je naar wedstrijden van alle verschillende onderdelen online kijken tijdens het WK Atletiek op 19-27 augustus 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote atletiekwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle onderdelen tijdens het WK Atletiek per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap atletiek, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar het WK Atletiek bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wereldkampioenschap atletiek momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Atletiek bij NLZIET. Hier kun je via NOS Studio Sport op alle dagen naar beelden van het wereldkampioenschap atletiek kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
Ziggo SportHoewel Ziggo Sport helaas de uitzendrechten van het WK Atletiek niet in handen heeft, zijn hier wel alle Diamond League-wedstrijden te zien.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als atletiek te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wereldkampioenschap atletiek is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Atletiek jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn atletiekwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de atletiekwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap atletiek uitzenden

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar alle dagen van het wereldkampioenschap atletiek te kijken. Ten eerste heeft Eurosport de uitzendrechten van het WK Atletiek in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor hoogstwaarschijnlijk via de zenders Eurosport 1 & 2 live op tv naar de volledige uitzendingen van het mondiale wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat de beelden van het wereldkampioenschap daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Een tweede manier om naar beelden uit het WK Atletiek te kijken is door middel van de NOS. Naar alle waarschijnlijkheid doen zij ook dit jaar via het sportkanaal op NPO 1 rechtstreeks verslag van het mondiale evenement en tonen live beelden van het toernooi. Doordat het wereldkampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van allerlei atletiekdisciplines tijdens het WK gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het WK Wielrennen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

TOP 10 - 40 Greatest World Athletics Championships Moments | 10 - 1

Meer informatie over het WK Atletiek

Het WK Atletiek worden iedere twee jaar door de World Athletics georganiseerd en behoort naast de Olympische Spelen door de omvang en vele disciplines tot een van de grootste sportevenementen. Net als bij het WK Voetbal werd het kampioenschap vanaf 1983 om de vier jaar gehouden, maar dit format werd al snel naar een tweejaarlijks evenement omgegooid. De 19e editie staat dit jaar gepland van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waarbij 2.000 atleten in verschillende onderdelen zullen strijden voor de felbegeerde medailles. Dafne Schippers en Sifan Hassan presteerden het beiden tweemaal eerder om wereldkampioen te worden.

CompetitieWK Atletiek
SportAtletiek
DatumZaterdag 19 augustus tot en met 27 augustus 2023
LocatieBoedapest, Hongarije

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.