Dit zijn de 5 beste series om te kijken na ‘The Witcher’ seizoen 3

Het kersverse derde seizoen van The Witcher is deze week op Netflix gearriveerd. Dit is het laatste seizoen waarin Henry Cavill verschijnt als Geralt van Rivia en het belooft weer even bloedstollend te worden als altijd, dus heel veel mensen zijn al direct aan het bingewatchen geslagen. Ben jij er nou ook alweer doorheen? In dit artikel zetten we 5 fantastische series die op The Witcher lijken op een rijtje, zodat je wat te doen hebt totdat seizoen 4 verschijnt.

5x Series die lijken op ‘The Witcher’

The Witcher was op donderdag 28 juni (afleveringen 1-5) en donderdag 27 juli (afleveringen 6-8) terug op Netflix. In het langverwachte derde seizoen moet Geralt prinses Ciri helpen onderduiken. Ze worden door Yennefer naar het beschermde fort van Aretuza gebracht, in de hoop daar meer te weten te komen over de onontdekte krachten van het meisje. Maar er staat hen iets heel anders te wachten… waaronder politieke corruptie en verraad.

Dit seizoen van de hitserie zit zoals altijd vol fantasy-elementen, magie, monsters, heksen, actie, zwaardgevechten en drama. Op zoek naar vergelijkbare series? Hieronder zetten we vijf andere titels op een rijtje die je ook zeker aan je kijklijst moet toevoegen.

5. The Wheel of Time (1 seizoen) – Amazon Prime Video

The Wheel Of Time – Official Trailer | Prime Video

Iedere fan van fantasyseries in algemeen (en van The Witcher in het bijzonder) moet eigenlijk sowieso The Wheel of Time op zijn kijklijst zetten. Deze serie is net als The Witcher gebaseerd op een populaire boekenreeks en speelt zich ook af in een magische wereld. Waar het over gaat? In het eerste seizoen ontdekt boerenjongen Rand al’Thor dat hij een Dragon Reborn is, voorbestemd om de wereld te redden. Hij wordt beschermd door een leger van machtige tovenaressen om uit handen van zijn grote tegenstander, de Dark One, te blijven. De hoofdrol wordt vertolkt door Gone Girl-actrice Rosamund Pike. Er komt overigens ook een tweede seizoen aan, maar daarvoor moeten we nog wel tot 1 september wachten.

4. A Discovery of Witches (3 seizoenen) – Videoland

A Discovery of Witches Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Als je de verhaallijnen van de heksen in The Witcher interessant vindt, dan is A Discovery of Witches op Videoland een echte aanrader. De serie is gebaseerd op de Allerzielen-boeken van Deborah Harkness en draait om Diana Bishop, een historica die tijdens haar onderzoek naar een manuscript een magische wereld ingezogen wordt. Daar komt ze in aanraking met vampiers, heksen, demonen en andere bovennatuurlijke wezens. Genoot je vooral van de romance tussen Yennefer en Geralt in The Witcher? Dan kunnen we je deze drie seizoenen lange serie ook zeker aanraden, want ook hier speelt de liefde een grote rol.

3. Penny Dreadful (3 seizoenen) – SkyShowtime

Penny Dreadful - Season 1 - Horror - Netflix [HD]

Penny Dreadful neemt ons mee naar het Victoriaanse tijdperk. Een team experts moet hier achter bovennatuurlijke vijanden aan. Verschillende bekende monsters, zoals Frankenstein en Dracula, zullen hun opwachting maken. Deze bloedstollende horrorserie is vooral geschikt voor iedereen die niet afgeschrikt werd door de angstaanjagende monsters in The Witcher en eigenlijk graag een stapje verder wil gaan.

2. The Tudors (4 seizoenen) – Viaplay

The Tudors: Season 2 Trailer

Mocht je The Witcher nou vooral kijken voor Henry Cavill, dan kun je natuurlijk een film waarin de DC-held Superman voorkomt opzetten of bijvoorbeeld de Enola Holmes-reeks op Netflix kijken, maar je kunt ook The Tudors streamen op Viaplay. Deze serie heeft geen fantasy-elementen, maar brengt het fascinerende verhaal van koning Henry VIII. Van 1491 tot 1547 leefde hij een behoorlijk onstuimig leven. Zo versleet hij zes vrouwen en liet hij twee van hen na de break-up onthoofden. Affaires, obsessies en schandalen komen allemaal voorbij in deze serie, waarin een jonge Henry Cavill een van de hoofdrollen speelt. Kijkers vonden dit in ieder geval al een echte aanrader.

1. His Dark Materials (3 seizoenen) – HBO Max

His Dark Materials: Season 1 | Official Trailer | HBO

Tot slot mag je zeker His Dark Materials op HBO Max niet missen. Ook deze fantasyserie is gebaseerd op een populaire boekenreeks en dat is dus meestal een goed voorteken. Het draait om een meisje dat in een parallel universum leeft en op zoek gaat naar een ontvoerde vriend. Haar zoektocht legt een sinister complot met gestolen kinderen bloot. His Dark Materials is vooral een aanrader als je op zoek bent naar een serie die net zulke prachtige visuals heeft als The Witcher. Ook dit is een lust voor het oog.

‘The Witcher’ seizoen 4 staat op de planning

Met bovenstaande vijf series vermaak je je voorlopig wel en gelukkig staan er nog meer avonturen op het programma. Het is namelijk nu al bekend dat er een vierde en zelfs een vijfde seizoen zullen volgen van de populaire serie. Niet met Henry Cavill, maar met The Hunger Games-acteur Liam Hemsworth in de hoofdrol. Daar moeten we wel nog even op wachten: het vierde seizoen wordt pas in 2025 verwacht.

Meer informatie over ‘The Witcher’

Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.

TitelThe Witcher
Jaar2019-
SoortSerie
TaalEngels
Duur5 seizoenen
CategorieActie, Avontuur, Fantasy
IMDb8,1 uit 522.000 stemmen
MakerLauren Schmidt
CastHenry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Mimi Ndiweni, Lars Mikkelsen, Joey Batey, Jodhi May, Björn Hlynur Haraldsson, Judit Fekete
The Witcher: Season 3 | Official Trailer #2 | Netflix

Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, SkyShowtime, Viaplay en HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.