Dit is waarom je de animatiefilm ‘Wish’ op Pathé Thuis niet mag missen

Fan van animatiefilms? Afgelopen jaar kwam Disney met Wish, waarin we meegenomen worden naar het eiland Rosas. Daar bewaart de koning iedereens grootste wensen, maar heeft hij hier snode plannen mee… Benieuwd? De magische film is sinds vandaag te huur bij Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

3 redenen om de animatiefilm ‘Wish’ te kijken

1️⃣ In Wish volgen we de zeventienjarige Asha. Zij leeft in Rosas, een eilandje in de Middellandse Zee waar ieders wensen bewaard worden door koning Magnifico. Zo hoef je nooit meer verdrietig te zijn als je wens niet uitkomt of onnodige hoop te koesteren. Als Asha Magnifico’s assistent wil worden, ontdekt ze dat het niet allemaal zuivere koffie is. Ze doet een wens die zo krachtig is, dat een ster haar komt helpen. Samen willen ze de wensen teruggeven aan de inwoners van Rosas. Het verhaal is hartverwarmend en geschikt voor kijkers van alle leeftijden. Op Pathé Thuis kijk je de film dan ook in het Engels én Nederlands.

2️⃣ Wish valt in het huidige tijdperk van animatiefilms op door de stijl. Disney keert hiermee terug naar hun oorspronkelijke 2D-animatiestijl, wat een nostalgische ervaring biedt.

3️⃣ De film heeft een indrukwekkende stemcast, waaronder Ariana DeBose (West Side Story), Chris Pine (Star Trek) en Evan Peters (Dahmer). Het is dan ook niet gek dat Wish genomineerd is voor verschillende prijzen, waaronder de Golden Globes en Critics Choice Awards voor Beste Animatiefilm.

‘Wish’ is nu te huur bij Pathé Thuis

Sinds vandaag, donderdag 11 april, is de film te huur bij Pathé Thuis voor €4,99. Eerder kon je Wish ook al bij de TVOD-streamingdienst kopen, maar vanaf nu kijk je hem dus voor een lagere prijs.

Koop je de animatiefilm, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je hem zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van Wish en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van de film

Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.