Winterstop? Deze sportwedstrijden kijk je allemaal via ESPN

De winterstop van de Eredivisie is inmiddels in volle gang. Liefhebbers moeten het dus even zonder Nederlands voetbal doen, voordat de competitie in januari weer van start gaat. Geen reden om je te vervelen, want er zijn nog steeds talloze sportwedstrijden te zien op ESPN. We zetten de alternatieven voor je op een rij, zodat jij ook tijdens de winterstop kunt genieten van allerlei spannende matches.

➝ Meld je nu aan bij CANAL+ en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer ✅

Gratis ESPN kijken via CANAL+

Bij sommige Nederlandse providers is alleen het eerste hoofdkanaal van ESPN standaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van de sportzender vertonen. Alle vier de zenders van ESPN zijn echter zonder aanvullende kosten in het pakket van CANAL+ met tv-zenders opgenomen. Daarnaast kun je de eerste zeven dagen kosteloos een abonnement uitproberen. Dit maakt het bedrijf de enige grote partij waarbij je gratis naar je favoriete sportwedstrijden kunt kijken.

We vergelijken de prijzen met de andere grote providers. Bij KPN kost digitale tv momenteel €18 p/m en hier komt nog eens €12,99 maandelijks bovenop voor ESPN Compleet. Ziggo biedt Kabel TV nu aan voor €20,95 per maand en vraagt nog eens €17,95 p/m voor ESPN Compleet. De aanbieding van CANAL+ komt dus al snel uit op een besparing van de helft van het gebruikelijke bedrag uit. Deze besparing staat los van de tijdelijke welkomstcadeaus die veel providers aanbieden. Er is meer goed nieuws, want opzeggen is op ieder moment mogelijk. Dit geldt voor ieder pakket.

Alle sporten die je kunt kijken

Veel mensen kennen ESPN van de Nederlandse voetbalcompetities. Iedere week kun je via dit kanaal klaar zitten voor wedstrijden uit de Eredivisie, Eredivisie Vrouwen en Keuken Kampioen Divisie. Uiteraard is hier ook de strijd om de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal te zien en kijk je internationale competities zoals de Europa League, Conference League en Copa Libertadores.

Maar wist je dat je nog naar veel meer sporten via ESPN kan kijken? Naast voetbal kijk je namelijk ook naar de grootste Amerikaanse sportcompetities, waaronder de NBA, MLB, NHL en NFL. Hieronder geven we je meer informatie over de sporten en lees je op welke zenders van ESPN de wedstrijden worden uitgezonden.

1. NBA (basketbal)

We beginnen met basketbal. Het nieuwe NBA-seizoen is van start gegaan op 24 oktober 2023. Ieder jaar spelen de in totaal 30 teams elk 82 wedstrijden. De clubs zijn elk ingedeeld in een verschillende conference. Zo heb je de Eastern Conference, waaronder de drie divisie Atlantic, Central en Southeast vallen. En is er de Western Conference. Hier vallen de Southwest, Northwest en Pacific onder.

Vrijwel iedere dag kun je kijken naar wedstrijden uit de NBA. Wel is dat vaak ’s nachts, omdat de matches uiteraard in de Verenigde Staten worden gespeeld. Hierdoor is er sprake van een tijdsverschil ten opzichte van Nederland. Duels uit de NBA worden veelal uitgezonden op ESPN 2, waarna er herhalingen en hoogtepunten volgen op ESPN 3 en 4.

2. NHL (IJshockey)

Van de NBA schakelen we over naar de NHL. Deze wedstrijden behoren tot de belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld. Ook binnen deze competitie zijn alle ploegen verdeeld over twee conferences, namelijk de Eastern Conference (divisies Atlantic en Metropolitan) en de Western Conference (divisies Central en Pacific).

Het huidige seizoen ging op 10 oktober 2023 van start. Tot en met juni 2024 gaan ijshockeyteams uit de Verenigde Staten en Canada de strijd met elkaar aan. In totaal doen er 32 teams mee. Belangrijk om te vermelden is dat ploegen niet uit de league promoveren of degraderen.

Na de reguliere wedstrijden worden vanaf april de Stanley Cup play-offs gespeeld. De grote finale wordt vervolgens in juni gespeeld. De winnaar wint de felbegeerde Stanley Cup. Maar voordat het zo ver is spelen alle teams eerst 82 wedstrijden. Deze duels worden op ESPN 3 vertoond, waarna herhalingen volgen op ESPN 4.

3. NFL (American football)

Naast basketbal en ijshockey, kijk je ook deze winterstop naar wedstrijden uit de grootste American Football-competitie ter wereld. Op 8 september 2023 werd door middel van de kickoff game tussen Super Bowl-kampioen Kansas City Chiefs en de Detroit Lions het startsein gegeven voor het nieuwe NFL-seizoen.

Aan het kampioenschap doen in totaal 32 teams mee. Al deze ploegen zijn onderverdeeld in twee competities, namelijk de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC). Zoals vanzelfsprekend zijn er binnen de conferences verschillende divisies. Iedere conference heeft de divisies Oost, Noord, West en Zuid. Binnen deze groepen spelen elk vier teams.

Tijdens het reguliere seizoen staan er voor ieder team 16 wedstrijden op de planning. Na deze matches worden er play-offs afgewerkt. De NFL-finale wordt beslist in de Super Bowl. Deze staat op zondag 11 februari 2024 gepland. Wedstrijden uit de NFL worden op iedere ESPN-zender uitgezonden, waardoor er ook matches te zien zijn op het hoofdkanaal.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.