Kijktips voor een ijskoude winter: 5 topfilms bij Pathé Thuis

Heb je het al gezien? Elke dag daalt het kwik een klein stukje meer en het is zelf begonnen met vriezen. De koude winterdagen zijn nu écht begonnen. Gelukkig kun je met een kop warme choco lekker op de bank gaan zitten met een film op de buis. Zo overleef jij de kou wel. In dit artikel vind je 5 kijktips voor de koude winterdagen bij Pathé Thuis.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Kijktips: 5 films voor de koude winterdagen op Pathé Thuis

1. The Ice Road (2021)

Wie houdt er nou niet van een ijskoude en keiharde actiefilm? Met Liam Neeson in de hoofdrol ben je gegarandeerd van een heerlijk spektakelstuk. In augustus van dit jaar verscheen de film voor het eerst in de bioscoop, maar hij is nu al voor nog geen tientje te koop bij Pathé Thuis en vanaf donderdag 23 december zelfs tegen een nóg kleiner prijsje te huur!

In het afgelegen noorden van Canada stort een diamantmijn in. Ice Road Trucker Mike moet deze onmogelijke reddingsmissie begeleiden. Voordat ze de mijnwerkers kunnen redden, moet het team over een bevroren meer.

2. Druk (2020)

Vorige week was het feest! Nadat deze Deense hitfilm met Mads Mikkelsen begin dit jaar de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film in de wacht wist te slepen, was hij eindelijk voor het eerst thuis te bekijken. Druk is nu te huur en te koop via de streamingdienst. Pak dus een lekker wijntje, ga er goed voor zitten en slurp jezelf voor de buis de koude winter door.

Gesteund door de theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in het bloed geestverruimend werkt en de creativiteit verhoogt, beginnen vier middelbare school collega’s aan een experiment.

3. Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021)

Een spraakmakende en indrukwekkende nieuwe Nederlandse film verscheen dit jaar in de bioscoop: Mijn Beste Vriendin Anne Frank. Dit waargebeurde oorlogsverhaal is een absolute kijktip deze wintermaanden. Hij is pas nét voor het eerst online te bekijken via Pathé Thuis en is dus alleen nog te koop. Vanaf 30 december kun je de film ook huren.

Hannah Goslar is de beste vriendin van Anne Frank. Zij zijn boezemvriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze verliezen elkaar uit het oog als de familie Frank onderduikt. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting.

4. Home Alone (1990)

Een legendarische kerstklassieker die niet mag missen deze winter en natuurlijk weer in de Pathé Thuis Top 10 te vinden is op dit moment: Home Alone. Deze film uit 1990 is op Disney+ te zien voor alle abonnees, maar kan ook via deze TVOD-streamingdienst gehuurd of gekocht worden.

Als de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst, zal hij zelf twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten houden.

5. After (2019)

Laat je deze winter lekker opwarmen met een bloedheet kijkcijferkanon: After (2019). Het vervolg op deze film uit 2020 is ook op Pathé Thuis te bekijken. De derde en nieuwste titel (After We Fell) zal vanaf deze week exclusief op Amazon Prime Video te zien zijn.

Tessa Young is een toegewijde student, een plichtsgetrouwe dochter en een loyale vriendin voor haar middelbare schoolvriendje. Haar bewaakte wereld opent zich wanneer ze de donkere en mysterieuze Hardin Scott ontmoet.

Dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2021

Speciaal voor de feestdagen zijn er nog veel meer toffe films en series te bekijken op de streamingdiensten in 2021. Daarom hebben wij eerder dit feestseizoen al Dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2021 gelanceerd. Daarin vind je 111 kijktips die het zeker waard zijn om dit jaar rond Kerst een kijkje bij te nemen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je genoeg te streamen hebt. Ook kun je ons overzicht van Klassiekers voor de Feestdagen bij Pathé Thuis checken voor meer filminspiratie. Fijne dagen gewenst!


Synopsissen: Pathé Thuis