Wimbledon 2024: live kijken op tv en online | Grand Slam-tennistoernooi van 1-14 juli

Roland Garros is nog maar net een paar weken voorbij of het derde Grand Slam-toernooi van het jaar staat alweer voor de deur: Wimbledon 2024. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden in het tennis tijdens Wimbledon op tv en online kijken kunnen op 1-14 juli 2024. Het Engelse evenement wordt op gras gespeeld en is het oudste tennistoernooi ter wereld. Ook is er een totale prijzenpot van maar liefst 44,7 miljoen pond beschikbaar gesteld voor de deelnemers. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het tennistoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het Grand Slam-tennistoernooi ‘Wimbledon’ (op 1-14 juli 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote tenniswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het Grand Slam-toernooi Wimbledon per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je bij ons alles wat je moet weten over Wimbledon 2024, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken. Ook bekijk je bij ons het volledige speelschema van het tennistoernooi en in de onderstaande tabel staat dus per dienst aangegeven waar je ernaar kunt kijken.

discovery+➡️ Kijk meteen naar Wimbledon 2024 via discovery+. Alle wedstrijden worden ook dit jaar weer bij de streamingdienst uitgezonden, omdat hij onderdeel uitmaakt van hetzelfde bedrijf als Eurosport—Warner Bros. Discovery. Een abonnement is onder andere verkrijgbaar als add-on kanaal bij Prime Video, het video on demand-platform van Amazon.
Ziggo Sport➡️ Kijk meteen naar Wimbledon 2024 via Ziggo Sport. Alle wedstrijden en hoogtepunten van het tennistoernooi Wimbledon zijn live te volgen via deze zender. Ook kun je hier kijken naar andere tenniswedstrijden, zoals alle ATP 1000 en -500 toernooien en de WTA-matches.
HBO MaxAls je de sport add-on hebt bij HBO Max is het mogelijk om ook via deze vernieuwde streamingdienst naar Wimbledon te kijken.
📺 Ziggo GODe Wimbledon-wedstrijden worden wederom via de kanalen Eurosport 1 & 2 uitgezonden, onder andere te volgen via het online tv-systeem van de oranje provider Ziggo. 👉 Ga meteen naar Eurosport bij Ziggo GO.
📺 KPN iTVOok bij de groene tv- en internetaanbieder KPN kun door online tv-kijken alle wedstrijden van Wimbledon 2024 volgen. 👉 Ga meteen naar Eurosport bij KPN iTV.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het niet mogelijk om via deze streamingdienst naar live sport te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt tennis niet via Viaplay uitgezonden, maar in het aanbod vind je wel veel andere soorten sportuitzendingen.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van tennis.

Tv-zender die tennis tijdens Wimbledon 2024 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van het tennistoernooi Wimbledon in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke zinderende wedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Ook kijk je met Ziggo Sport via kanaal 14 naar wedstrijden en hoogtepunten uit het Engelse toernooi. Naast Wimbledon volg je via deze zender ook andere tenniswedstrijden, zoals alle ATP 1000 en 500 toernooien en de WTA-matches.

Informatie over het tenniskampioenschap Wimbledon 2024

Het Engelse Wimbledon, officieel The Wimbledon Championships, wordt op gras gespeeld en is het oudste tennistoernooi ter wereld. De competitie duurt twee weken en vindt traditiegetrouw altijd eind juni of begin juli plaats op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de buitenwijk Wimbledon. De start is altijd vijf weken voor de eerste maandag in augustus. Hoewel het Engelse evenement tot de vier Grand Slams behoort, wordt het gezien als het meest prestigieuze toernooi.

Vorig jaar zorgde bij de vrouwen Marketa Vondrousova voor een verrassing door in de finale te winnen van Ons Jabeur. Een unieke prestatie, want hierdoor schrijft ze geschiedenis door als eerste ongeplaatste speelster het toernooi te winnen. Tijdens de finale van de heren won Carlos Alcaraz de titel. Hij versloeg in een ongekend spannende wedstrijd Novak Djokovic. Hoewel de Spanjaard slecht aan de finale begon, werd de match in de vijfde set beslist.

CompetitieWimbledon / The Wimbledon Championships
SportTennis
DatumMaandag 1 juli tot en met zondag 14 juli 2024
LocatieLonden: All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.