Kun je nog tickets kopen voor Wimbledon 2024?

Deze zomer hebben we weer kunnen genieten van het prestigieuze Wimbledon. Onder het oog van miljoenen kijkers wist de Spanjaard Carlos Alcaraz zijn tweede Grand Slam-titel te verzilveren door het tennistoernooi te winnen van titelverdediger Novak Djokovic. Een grote droom van veel liefhebbers is uiteraard om alle tennisprofs in het echt te zien schitteren tijdens het Engelse evenement. De grote vraag is dan ook: kan ik al tickets kopen voor Wimbledon in 2024? In dit artikel pluizen we het voor je uit en laten we je weten of er nog kaartjes zijn én hoe je deze kunt bemachtigen.

Datum van Wimbledon in 2024 is al bekendgemaakt

Laten we bij het begin beginnen en dat is bij de datum van het Engelse Grand Slam-toernooi in 2024. Inmiddels is namelijk door de organisatie officieel aangekondigd wanneer Wimbledon volgend jaar zal plaatsvinden. We konden al voorafgaand aan die bekendmaking een goede gok doen, aangezien het evenement traditiegetrouw eind juni of begin juli op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de buitenwijk Wimbledon wordt georganiseerd. De kans zat er dus dik in dat we volgend jaar wederom rond de start van de zomer klaar moesten zitten voor de televisie om alle matches te kunnen volgen. Inmiddels heeft de organisatie laten weten dat het tennistoernooi in 2024 gepland staat voor 1-14 juli.

Kan ik al tickets kopen voor Wimbledon in 2024?

Slecht nieuws voor wie nog van plan is om tickets te kopen voor het Engelse tennistoernooi, want de kaartverkoop voor Wimbledon 2024 is al in volle gang. Ook voor de volgende editie zullen toegangskaarten via een lotingssysteem verkregen kunnen worden. Inschrijven was mogelijk vanaf half september 2023 via de officiële website van het toernooi, maar deze fase is inmiddels voltooid. Let op: als je je in hebt geschreven, dan betekent het niet dat je automatisch tickets kunt kopen voor de wedstrijden. Alle inschrijvingen worden namelijk meegenomen in een loting, waarbij je bericht krijgt van de organisatie of je bent uitgekozen om toegangskaarten te kopen.

Het is dan ook niet mogelijk om je aan te melden voor specifieke dagen of tennis courts, waardoor je ook geen voorkeuren kunt aangeven. Door je te registeren voor myWimbledon krijg je tevens de laatste updates omtrent het aanschaffen van tickets voor het Engelse tenniskampioenschap in 2024. Het toernooi is ontzettend populair bij en geliefd door fans wereldwijd, waardoor het verstandig is om de inschrijvingen al bijtijds goed in de gaten te houden.

Tickets kopen op de dag zelf van alle wedstrijden

Naast het online kopen van tickets is er nog een andere mogelijkheid om een felbegeerd toegangsbewijs te bemachtigen. Bij het prestigieuze Engelse evenement kun je namelijk op wedstrijddagen zelf nog aan kaartjes komen door fysiek in de rij te gaan staan. Het sportfestijn is een van de weinige toernooien waarbij dit kan, deels omdat het pas laat duidelijk is welke tennissers het tegen elkaar opnemen.

Aan de kassa worden er show court- en grounds ticket verkocht, waarbij er 500 kaarten beschikbaar zijn voor het hoofdveld van het toernooi met uitzondering van de laatste vier dagen. Er wordt maximaal één kaart per persoon beschikbaar gesteld. Wie op deze manier een toegangsbewijs probeert te kopen, moet er wel wat voor over hebben. Er staat namelijk de avond van te voren vaak al een rij en deze wordt in de ochtend alleen maar langer.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.