Eerste reacties op Vlaamse oorlogsfilm ‘Wil’: “Graadje grimmiger”

Op zondag 31 januari verscheen de Vlaamse oorlogsfilm Wil op Netflix. Het verhaal gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers volgt de twee hulpagenten Wilfried en Lodewijk die worden gedwongen om opzoek te gaan naar Joodse onderduikers. De bioscoopfilm kon in september al op veel lovende reacties rekenen en ook op Netflix knalt de film direct de top tien in.

Dit is het verhaal van de Vlaamse oorlogsfilm ‘Wil’

In september 2023 verscheen de Vlaamse oorlogsfilm Wil in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in 1942. Antwerpen is bezet door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wilfried en Lodewijk werken als hulpagenten, maar worden gedwongen op jacht te gaan naar Joodse onderduikers. Tegelijkertijd steunen ze het verzet. Daarnaast wordt Wil verliefd op de zus van Lodewijk. Deze dubbele agenda brengt keuzes met zich mee. Want hoe red je jezelf, het verzet en je geliefde uit de handen van de Duitsers?

Kijkers zijn diep onder de indruk

Vanaf woensdag 31 januari kun je de film in je eigen thuisbioscoop kijken. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers. Kijkers zijn na het zien van de film diep onder de indruk. Zo schrijft iemand: “Wat is Wil een aangrijpende film.” Een ander zegt: “Iedereen moet eens de film ‘Wil’ gaan kijken.” Bekijk hieronder een greep uit de eerste reacties:

Bekijk hieronder direct de trailer

Twee jongen politieagenten worden verscheurd door de keuze tussen collaboreren of het verzet helpen in het door nazi’s bezette Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie over ‘Wil’

TitelWil
Jaar2023
SoortFilm
TaalNederlands
CategorieOorlog
IMDb7.1 uit 2.400 stemmen
RegisseurTim Mielants
CastStef Aerts, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Gene Bervoets, Jan Bijvoet, Pierre Bokma, Pit Bukowski, Koen de Bouw, Jan Decleir, Sofie Decleir, Valentijn Dhaenens

Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.