Nederlands elftal schuift aan bij Hélène Hendriks en Noa Vahle voor speciaal programma

De oranje koorts stijgt, want het EK Voetbal 2024 in Duitsland staat voor de deur. Op zondag 16 juni 2024 speelt Oranje de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Maar voordat het zover is, gaat het Nederlands elftal langs bij Hélène Hendriks en Noa Vahle voor een speciale uitzwaaishow.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nederlands elftal te zien in ‘Wij Houden Van Oranje’

Op vrijdag 14 juni 2024 gaat het EK Voetbal in Duitsland van start. Het Nederlands elftal komt op zondag 16 juni voor het eerst in actie. Voordat Oranje naar Duitsland vertrekt, schuiven ze eerst nog aan bij Hélène Hendriks en Noa Vahle. In de speciale uitzwaaishow Wij Houden Van Oranje blikken de spelers en staf vooruit op het Europese toernooi en beantwoorden zij vragen van kijkers thuis. Wat zijn hun verwachtingen van het EK? Verwacht dan ook zeker geen ingewikkelde tactische besprekingen.

Wanneer verschijnt het programma op tv?

De uitzwaaishow van het Nederlands elftal gaat om een eenmalig programma. Deze wordt op zaterdag 8 juni om 20:00 uur op SBS6 uitgezonden. Heb je de uitzending gemist, dan is deze vrijwel direct online terug te kijken op NLZIET.

Speelschema van het Nederlands elftal op het EK Voetbal 2024

Het EK Voetbal 2024 zal van 14 juni tot en met 14 juli in verschillende speelsteden in Duitsland plaatsvinden. Na de kwalificatieperiode te zijn doorgekomen, mag het Nederlands elftal zich voorbereiden op het Europees toernooi. Tijdens de loting voor de groepsfase werden alle 24 gekwalificeerde landen verdeeld in zes potten van ieder vier ploegen. Nederland kwam in poule D terecht, waar het moet voetballen tegen Polen, Oostenrijk en Frankrijk.

De eerste match staat gepland op zondag 16 juni 2024 om 15:00 uur in Hamburg. De ploeg van Ronald Koeman speelt deze wedstrijd tegen Polen. De volgende tegenstander is Frankrijk. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 21 juni om 21:00 uur gespeeld. De laatste match uit de groepsfase staat op dinsdag 25 juni om 18:00 uur tegen Oostenrijk op de planning. De eerste twee teams uit iedere poule stromen door naar de knock-outfase. Wie weet speelt Oranje dus nog meer wedstrijden.

DatumWeekdagTijdWedstrijd
16 juni 2024Zondag15:00 uur🇵🇱 Polen – 🇳🇱 Nederland
21 juni 2024Vrijdag21:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk
25 juni 2024Dinsdag18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk
Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.