Dit zijn de mogelijke tegenstanders van PSV in de achtste finale van de Champions League

De laatste speelrondes van de Champions League zitten erop. Na het gelijkspel (1-1) tegen Arsenal is PSV erin geslaagd om te overwinteren in het felbegeerde miljoenenbal. De ploeg van Peter Bosz eindigde met negen punten op plek twee in groep B, waardoor de Eindhovenaren zich mogen klaarmaken voor de volgende ronde. Maar welke club is de mogelijke tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League?

Champions League-avontuur van PSV in de groepsfase

Op basis van de bovenste plekken in de Eredivisie-ranglijst werden de tickets voor Europees voetbal verdeeld. Feyenoord kwalificeerde zich als landskampioen direct voor de groepsfase van de Champions League. In tegenstelling tot de Rotterdammers moest PSV eerst de derde voorronde en play-offs overleven. Er werd gewonnen van Sturm Graz en Glasgow Rangers, waardoor een plek op het miljoenenbal een feit was.

Bij de loting kwamen de Eindhovenaren terecht in groep B. In de poulefase moesten zij het opnemen tegen Arsenal, RC Lens en Sevilla. Op woensdag 20 september stond de eerste groepswedstrijd op de planning tegen de Engelse grootmacht. Helaas ging deze match met 4-0 verloren. Ook de tweede en derde wedstrijd werden niet gewonnen, maar eindigden in een gelijkspel tegen Sevilla (2-2) en Lens (1-1).

Tijdens het thuisduel tegen Lens pakte de ploeg van Peter Bosz echter de eerste drie punten. Hierdoor kwam het na vier speelrondes op een totale score van vijf punten te staan. Deze lijn werd doorgezet, want het uitduel in Sevilla werd met 2-3 gewonnen. Op dinsdag 12 december speelde PSV de laatste groepswedstrijd tegen Arsenal. Deze match mondde uit in een 1-1 gelijkspel. Met 1 punt verschil t.o.v. Lens mogen de Eindhovenaren zich voorbereiden op de achtste finales van de Champions League.

Mogelijke tegenstanders in de achtste finale

Maar tegen wie speelt PSV de achtste finale van de Champions League? Omdat de Eindhovenaren op de tweede plek zijn geëindigd, treffen zij een van de groepswinnaars uit de andere poules. En dat zijn zeker niet de minste clubs. PSV kan tijdens de loting namelijk gekoppeld worden aan Bayern München, Real Madrid, Real Sociedad, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Manchester City en FC Barcelona. Arsenal is ook als groepswinnaar door, maar kan PSV niet voor de tweede keer in deze ronde treffen.

GroepGroepswinnaarsNummers twee
A1️⃣ Bayern München2️⃣ Copenhagen
B1️⃣ Arsenal2️⃣ PSV
C1️⃣ Real Madrid2️⃣ Napoli
D1️⃣ Real Sociedad2️⃣ Inter
E1️⃣ Atlético Madrid2️⃣ Lazio
F1️⃣ Borussia Dortmund2️⃣ PSG
G1️⃣ Manchester City2️⃣ RB Leipzig
H1️⃣ FC Barcelona2️⃣ Porto

Op deze datum is de loting in de achtste finales van de Champions League

De loting voor de achtste finales van de Europa League vindt plaats op maandag 18 december 2023 om 12:00 uur Nederlandse tijd in Nyon. Alle groepswinnaars treffen bij de loting een team dat op de tweede plek is geëindigd. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar tijdens de tussenronde niet treffen. Ook spelen alle nummers twee van het miljoenenbal als eerste de thuiswedstrijd. De eerste match zal dus plaatsvinden in het Philips Stadion in Eindhoven op 13/14/20/21 februari, waarna de return volgt op 5/6/12/13 maart.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.