Wie is de Sinterklaas bij Paul de Leeuw vanavond?

Sinterklaas is alweer drie weken in Nederland en dat betekent dat het ’t heerlijk avondje is gekomen. Naast het langsbrengen van alle cadeaus, brengt de Goedheiligman ook altijd een bezoekje aan Paul de Leeuw. Tijdens de Sinterklaasspecial Sint & De Leeuw vervult Sinterklaas wensen van mensen uit het publiek en speelt hij een aantal nostalgische spellen. Maar wie is deze Sinterklaas vanavond bij Paul de Leeuw?

Sinterklaas komt op bezoek bij Paul de Leeuw

Het is onderhand traditie geworden dat Sinterklaas een bezoek brengt aan het programma van Paul de Leeuw. Van 2005 tot en met 2008 kwam de Goedheiligman tijdens Mooi! Weer de Sint langs. Daarna kreeg het programma verschillende namen, zoals Lieve Paul & Sint, PAU!L en Sint! en Langs Sint en de Leeuw.

Van 2018 tot 2020 verhuisde het format naar RTL, waar de Sinterklaasspecial bekend stond als Sint & Paul pakken uit!. Sinds 2021 maakt het programma weer deel uit van de NPO en wordt het op NPO 1 uitgezonden als Sint & De Leeuw.

‘Sint & De Leeuw’ pakken uit

Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij niet flink zou uitpakken. Zo ook in de studio van Paul de Leeuw. Hier staan de wensen van mensen uit het publiek centraal. De hele avond worden mensen dan ook op bijzondere manieren verrast door de Goedheiligman. Het kan niet gek genoeg.

Naast deze wensen houdt de Sint ook wel van een ouderwets spelletje. Verschillende nostalgische tv-spellen worden dan ook uit de kast getrokken, zoals de Honeymoonquiz, de Toren van Pisa en de Wie-kent-Kwis caviaspel. En dit jaar heeft Paul de Leeuw een speciale wens: hij wil samen met Simon Keizer voor Sinterklaas zingen.

Wie is Sinterklaas bij Paul de Leeuw vanavond?

Maar door welke acteur wordt Sinterklaas gespeeld vanavond? De eerste zeven jaar zagen we Bram van der Vlugt als de Goedheiligman. Naast het bezoek bij Paul de Leeuw, was hij ook betrokken bij verschillende films, tv-programma’s en uiteraard Het Sinterklaasjournaal.

In 2012 werden de staf en het grote boek echter overgedragen aan Hans Kesting, die je kunt kennen van onder meer Sleepers en Hoogvliegers. Hij zal ook deze 5 december als Sinterklaas verschijnen en helpen bij het vervullen van wensen. In 2021 brachten hij en Paul de Leeuw een eerbetoon aan Bram van der Vlugt. De acteur overleed in 2020.

Sinterklaasspecial met Paul de Leeuw en Sinterklaas

De Sinterklaasspecial Sint & De Leeuw wordt live uitgezonden op dinsdag 5 december op NPO 1. Omdat de Sinterklaasspecial op tv te zien is, is het mogelijk om alle beelden online via NLZIET te volgen. Ook vanuit het buitenland is de uitzending direct te bekijken. 👉 Ga direct naar Sint & De Leeuw bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.