Alles over de ‘Wie is de Mol’-app: 5 veelgestelde vragen (+ antwoorden)

Het is weer tijd om de Mol te ontmaskeren. Op zaterdag 6 januari verscheen namelijk de eerste aflevering van het gloednieuwe seizoen van Wie is de Mol? op tv. Uiteraard kun je ook deze editie weer meespelen met de Wie is de Mol-app door punten in te zetten en testvragen te beantwoorden. Veel mensen blijken vragen te hebben over het aanmaken van de poules en het invullen van de testvraag. Daarom zetten wij hier vijf veelgestelde vragen over de app van Wie is de Mol op een rijtje en natuurlijk geven we er ook de antwoorden bij.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

1. Hoe maak ik een poule aan?

Het leukste is het uiteraard om samen met je vrienden, familie of collega’s te spelen. Om tegen elkaar te strijden kun je een poule aanmaken. Dit doe je door eerst de app te openen en op het icoontje linksboven te drukken. Vervolgens klik je op ‘poules’ en kom je op de pagina ‘mijn poules’ terecht. Rechtsonder zie je een groene knop met een plusteken. Wanneer je daar op drukt, krijg je de optie om een nieuwe poule aan te maken. Kies vervolgens een naam voor je poule en druk op de groene knop ‘poule aanmaken’.

2. Hoe nodig ik vrienden uit voor mijn poule?

Nu je een poule hebt aangemaakt, is het tijd om vrienden toe te voegen. Dit doe je door nogmaals naar de pagina ‘mijn poules’ te gaan. Klik vervolgens op de poule waaraan jij mensen wil toevoegen. Rechtsonder staat een groene knop. Wanneer je op deze knop drukt, kan je via de uitnodigingslink vrienden toevoegen. Dit doe je door op de link te klikken en deze te delen via WhatsApp, e-mail of sociale media. Nieuw dit seizoen is de QR-code. Door deze te scannen kun je eveneens eenvoudig mensen toevoegen.

3. Wat moet ik doen als de app niet werkt of vastloopt?

Het kan een keer voorkomen dat de app niet opent of vastloopt. Geen paniek, want voor dit probleem is een oplossing. Kijk altijd eerst of je de nieuwste versie hebt gedownload. Is dit niet het geval? Kijk dan of er updates zijn. Als de app nog steeds niet naar behoren functioneert, is het handig om deze opnieuw op te starten.

4. Hoe zet ik punten in op kandidaten?

Open de app en klik op het icoontje linksboven. Je krijgt nu een menu te zien. Kies vervolgens voor de knop ‘verdenkspel’. Je ziet nu alle kandidaten van dit seizoen op een rij. Op de cursor onder de kandidaat kun je het aantal punten kiezen. Om van deelnemer te wisselen hoef je alleen naar rechts of links te swipen. Ook is het mogelijk om in een keer al je punten gelijk te verdelen. Dit doe je door rechtsboven op de knop ‘gelijk verdelen’ te klikken. Je kunt nu kiezen op hoeveel deelnemers je punten gaat inzetten. Om je punten op te slaan druk je tot slot op ‘punten insturen’.

5. Wanneer en hoe laat komt de testvraag online?

Naast het inzetten van punten, is het ook mogelijk om een testvraag te beantwoorden. Deze testvraag gaat over de identiteit van de Mol en zou zomaar eens uit de échte test kunnen komen. Hoewel de aflevering op zaterdag op tv te zien is, komt deze vraag op een later moment in de Wie is de Mol-app te staan. Iedere maandag om 10 uur ’s ochtends verschijnt de testvraag namelijk online. Op het beginscherm van de app krijg je keuze ‘beantwoord de testvraag’ te zien. Nadat de vraag online is gekomen, heb je 48 uur de tijd om deze te beantwoorden.

🚨 Moeite met het beantwoorden van de testvraag? Lees ons artikel → Welk antwoord hoort bij welke kandidaat?

Meer informatie over het programma

Tien weken lang voeren de kandidaten spectaculaire, intrigerende en soms angstaanjagende opdrachten uit om de pot te spekken. In het programma waarin niets is wat het lijkt, moeten de kandidaten inventief en volhardend zijn, lef hebben en samenwerken, maar altijd met de belangrijkste vraag in het achterhoofd: wie is te vertrouwen en wie niet? De jacht op de Mol is geopend!

TitelWie is de Mol?
Jaar1999-
SoortSerie
Duur24 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelprogramma
PresentatorRik van de Westelaken
KandidatenTooske Ragas, Rian Gerritsen, Kees van der Spek, Babs Schutte, Jip van den Toorn, Jeroen Spitzenberger, Fons Hendriks, Justin Mooijer, Anna Gimbrère, Rosario Mussendijk

Synopsis: AVROTROS

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.