Welke kandidaten zijn er al uit bij ‘Wie Is De Mol’ 2024?

Wie is te vertrouwen? En wie loopt de boel genadeloos te saboteren? Dit is de vraag die kijkers van Wie Is De Mol alweer weken bezighoudt. Op 6 januari 2024 is het nieuwe seizoen van start gegaan en is er een nieuwe mol naar boven gekropen. Aan het einde van iedere aflevering vullen de kandidaten de gevreesde test in. Degene met een rood scherm moet naar huis. Maar van welke deelnemers hebben we dit seizoen al afscheid moeten nemen? We zetten ze per aflevering voor je op een rij.

→ Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Test laat zien wie er naar huis gaat

Als fervent Wie Is De Mol-kijker weet je uiteraard wanneer een kandidaat naar huis moet. Voor wie het programma net volgt leggen we het nog even kort uit. Aan het einde van vrijwel iedere aflevering moeten de deelnemers een test maken over de afgelopen opdrachten en weetjes over de Mol. Heel soms komt het voor dat de kandidaten vragen krijgen over toekomstige opdrachten. Deze vragen moeten zij alsnog invullen. Zij kunnen de opdracht dan proberen te sturen naar hun eigen gegeven antwoorden.

Na het invullen van de test volgt de uitslag. De kandidaten nemen plaats, waar presentator Rik van de Westelaken al achter zijn laptop klaar zit. Hij vult de naam van de desbetreffende deelnemer in. Een groen scherm betekent door naar de volgende aflevering. Bij een rood scherm moet je helaas het programma verlaten. Ook thuis kun je iedere maandag na de aflevering in de Wie Is De Mol-app een testvraag verwachten.

Lees ook: Testvraag Wie is de Mol 2024: welk antwoord hoort bij welke kandidaat? 🔎

Welke kandidaten hebben dit seizoen een rood scherm gekregen?

Hieronder zetten we per aflevering op een rijtje welke kandidaten een rood scherm hebben gekregen en daardoor (voorlopig) het spel moeten verlaten.

Aflevering 1 – 6 januari

In de eerste aflevering konden de kandidaten een vrijstelling verdienen. Direct daarna konden ze hem echter ook weer verliezen. Als een andere kandidaat ervan overtuigd was dat je een vrijstelling in handen had, moest je hem namelijk inleveren. Dit leverde per vrijstelling 1.000 euro in de pot op. Uiteindelijk werden alle zes de vrijstellingen ingeleverd. Niemand was dus veilig bij de test. Helaas kreeg Babs een rood scherm, waardoor ze het spel moest verlaten. Tenminste dat dacht ze, want in de auto terug naar het hotel kreeg zij een ’topito’. De waarzegster vertelde haar dat ze deze nog weleens in de toekomst kon gebruiken…

Aflevering 2 – 13 januari

In aflevering twee was het tijd voor spanning en sensatie. De groep werd opgesplitst in een stel waaghalzen die een berg gingen beklimmen, en een groep die op een dakterras de opdracht kreeg om “lekker te gaan zitten”. Na deze opdracht vol verwarring en hoogtepunten, was het tijd voor de tweede test. Dit keer kreeg Jip van den Toorn een rood scherm. Ook zij kreeg na afloop een ’topito’ overhandigd.

Aflevering 3 – 20 januari

Tijdens de derde aflevering moest de groep vragen beantwoorden over verschillende nummers. Per nummer konden zij geld verdienen of verliezen. Na deze muzikale uitbarsting was het tijd om in het topografisch geheugen te graven. De kandidaten moesten namelijk een opdracht doen die te maken had met wereldsteden. Na deze opdracht volgde de test, waarna de deelnemers vragen kregen over een toekomstige opdracht. Die volgde dan ook direct na de test. Justin Mooijer beantwoordde de minste vragen juist, waardoor hij een rood scherm voor zijn kiezen kreeg. Wel kreeg hij de derde ’topito’.

Aflevering 4 – 27 januari

In de vierde aflevering zagen we dat er niemand naar huis vertrok. In plaats daarvan staat er één afvaller op het punt het spel weer te betreden. Babs, Jip en Justin slaagden erin de opdracht met de ’topito’s’ te voltooien, waardoor zij de kans kregen om hun zoektocht naar de mol te vervolgen. Wie er terugkeert, zien we in aflevering vijf.

Aflevering 5 – 3 februari

Babs keerde terug in de vijfde aflevering. De kandidaat hoefde vervolgens niet wéér direct naar huis te vertrekken, want het was acteur Jeroen Spitzenberger die een rood scherm kreeg.

Aflevering 6 – 10 februari

In de zesde aflevering stond de kandidaten, om met de woorden van Rik te spreken, misschien wel de moeilijkste test in de geschiedenis van Wie is de Mol? te wachten. De vragen hadden ze namelijk moeten onthouden tijdens een wandeling. De kandidaat die het het slechtste deed, was presentatrice Tooske Ragas.

Aflevering 7 – 17 februari

Tijdens de zevende aflevering viel het doek voorgoed voor artiest Babs Schutte. In aflevering 1 viel zij natuurlijk al af, maar ze mocht nog terugkeren. Ook deze keer kreeg ze een rood scherm.

Aflevering 8 – 24 februari

In de achtste aflevering stond eindelijk de lasergame-opdracht op het programma. De kandidaten konden troeven of geld verdienen. Daarnaast was er nog een opdracht waarbij woorden uit het water moesten worden gevist, om daar een zin van te maken. Uiteindelijk viel actrice Rian Gerritsen af.

Uitzendschema ‘Wie Is De Mol’ 2024

Iedere zaterdagavond om 20:30 uur is het op NPO 1 tijd voor Wie is de Mol?. Het seizoen duurt zoals altijd tien weken en de ontmaskering van de Mol vindt dus plaats op zaterdag 9 maart. In het onderstaande uitzendschema vind je al deze informatie op een rij.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1 ✅Zaterdag6 januari 202420:30 uur
2 ✅Zaterdag13 januari 202420:30 uur
3 ✅Zaterdag20 januari 202420:30 uur
4 ✅Zaterdag27 januari 202420:30 uur
5 ✅Zaterdag3 februari 202420:30 uur
6 ✅Zaterdag10 februari 202420:30 uur
7Zaterdag17 februari 202420:30 uur
8Zaterdag24 februari 202420:30 uur
9Zaterdag2 maart 202420:30 uur
10Zaterdag9 maart 202420:30 uur

Meer informatie over het programma

Tien weken lang voeren de kandidaten spectaculaire, intrigerende en soms angstaanjagende opdrachten uit om de pot te spekken. In het programma waarin niets is wat het lijkt, moeten de kandidaten inventief en volhardend zijn, lef hebben en samenwerken, maar altijd met de belangrijkste vraag in het achterhoofd: wie is te vertrouwen en wie niet? De jacht op de Mol is geopend!

TitelWie is de Mol?
Jaar1999-
SoortSerie
Duur24 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelprogramma
PresentatorRik van de Westelaken
KandidatenTooske Ragas, Rian Gerritsen, Kees van der Spek, Babs Schutte, Jip van den Toorn, Jeroen Spitzenberger, Fons Hendriks, Justin Mooijer, Anna Gimbrère, Rosario Mussendijk

Synopsis: AVROTROS

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.