Veelbelovende komedie ‘White Noise’ met Adam Driver nu te zien op Netflix

Vandaag verschijnt er een film op Netflix waar een hoop mensen heel erg naar uitkijken: White Noise van de Oscargenomineerde filmmaker Noah Baumbauch. De film met Adam Driver en Greta Gerwig is volgens de streaminggigant zelf “tegelijkertijd hilarisch en afschuwelijk, lyrisch en absurd, gewoontjes en apocalyptisch”. Klinkt goed! Sinds vrijdag 30 december kun je hem streamen.

Hier gaat ‘White Noise’ over

In White Noise volgen we hoogleraar Jack Gladney (Adam Driver) en zijn inmiddels vierde echtgenote Babette (Greta Gerwig), die samen met hun (stief)kinderen een groot en rommelig gezin vormen. Een giftige wolk, ontstaan door een botsing van een truck met een trein, zorgt ervoor dat ze met zijn allen moeten vluchten en hun leven op losse schroeven komt te staan.

De film is gebaseerd op de in 1985 uitgebrachte gelijknamige roman van Don DeLillo en behandelt universele thema’s als liefde, dood en geluk. Daarnaast vliegen ook ideeën over dingen als overconsumptie en overprikkeling je om de oren. Hierdoor is dit geen film voor tussendoor, maar eentje waar je echt even voor moet gaan zitten—en volgens veel recensenten is hij dat zeker waard. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘White Noise’ staat sinds 30 december op Netflix

Netflix trakteerde ons in de laatste weken van 2021 op Don’t Look Up. Zij lieten deze maatschappijkritische film eventjes in de bioscoop draaien, want dat is nodig om een Oscarnominatie in de wacht te slepen, en boden hem snel daarna exclusief aan op hun platform. Hiermee wisten ze ook daadwerkelijk een nominatie te scoren, dus met het veelbelovende White Noise gebeurt dit jaar hetzelfde.

Dit betekent dat de film al eventjes in een select aantal bioscopen te zien was. Sinds vrijdag 30 december is hij daarnaast voor alle abonnees van Netflix in het aanbod verschenen. Ook Noah Baumbachs andere bekende drama, Marriage Story, is bij de streaminggigant te vinden.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Topacteurs als Adam Driver en Greta Gerwig in de hoofdrollen
2️⃣ Aan het roer stond de geprezen reigsseur Noah Baumbach (Marriage Story)
3️⃣ De film wordt nu al gezien als een van de kanshebbers op een Oscar in 2023

Meer informatie over de film

Deze absurdistische comedy van de voor een Oscargenomineerde filmmaker Noah Baumbach gaat over een familie die worstelt met liefde, dood en een giftige wolk.

TitelWhite Noise
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 16 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Drama
RegisseurNoah Baumbach
CastAdam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle, Raffey Cassidy, Sam Nivola, May Nivola, Jodie Turner-Smith
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.