‘White Men Can’t Jump’-remake met Jack Harlow komt deze week naar Disney+

Jack Harlow heeft zijn eerste hoofdrol in een film te pakken. De Amerikaanse rapper schittert aanstaande vrijdag in White Men Can’t Jump op Disney+. In deze remake van de gelijknamige komedie uit 1992 bundelen twee basketballers hun krachten om een belangrijk toernooi te winnen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Remake van iconische basketbalfilm ‘White Men Can’t Jump’

In 1992 verscheen de iconische basketbalfilm White Men Can’t Jump, met Woody Harrelson en Wesley Snipes in de hoofdrollen. De film wist destijds hoge ogen te gooien en lokte voornamelijk positieve reacties uit. Nu is het tijd voor een remake. Hierin draait het om Jeremy, een voormalig sterspeler die door blessures niet meer op hoog niveau kan spelen, en om Kamal, een speler die zijn eigen sportcarrière om zeep geholpen heeft. Samen bundelen ze hun krachten om hun dromen tóch nog waar te kunnen maken.

De hoofdrollen worden vertolkt door Sinqua Walls (Teen Wolf) en Jack Harlow. Hij is als rapper bekend van hits als First Class en Industry Baby en verschijnt nu voor het eerst in een film. Hij wordt bijgestaan door onder meer John Wick-acteur Lance Reddick, die op 17 maart 2023 helaas op 60-jarige leeftijd overleden is.

→ Ook benieuwd naar het origineel? Bekijk White Men Can’t Jump uit 1992 op Disney+ 🏀

‘White Men Can’t Jump’ is vanaf vrijdag te zien op Disney+

Op vrijdag 19 mei voegt Disney+ de gloednieuwe sportfilm White Men Can’t Jump toe aan het aanbod. Dit is niet de enige nieuwe titel die we in mei mogen verwelkomen. Eerder konden Ed Sheeran-fans bijvoorbeeld al terecht voor zijn eigen vierdelige documentaire en deze week wordt natuurlijk ook eindelijk Ant-Man and the Wasp: Quantumania live gezet.

Benieuwd wat er precies op de planning staat in mei? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

De gloednieuwe komedie White Men Can’t Jump van 20th Century Studios is een moderne remix van de iconische film over de streetball-cultuur van Los Angeles. Multi-platinum rapper Jack Harlow maakt zijn speelfilmdebuut als Jeremy, voormalig sterspeler wiens carrière vastliep vanwege blessures, en Sinqua Walls als Kamal, ooit een veelbelovende speler die zijn eigen toekomst in de sport deed ontsporen. Ondanks gespannen relaties, financiële druk en interne strijd, werken de twee basketbalspelers – ogenschijnlijk complete tegenpolen – samen voor een laatste kans om hun dromen waar te maken.

TitelWhite Men Can’t Jump
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 42 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie
MakerCalmatic
CastJack Harlow, Sinqua Walls, Teyana Taylor, Laura Harrier, Vince Staples, Myles Bullock

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.