HBO Max lanceert tweede seizoen van bekroonde serie ‘The White Lotus’

Het tweede seizoen van de immens populaire serie The White Lotus is van start gegaan bij HBO Max. De serie won onlangs tien Emmy-awards en werd daarmee de meest bekroonde serie van dit jaar. Dat fans lang uit hebben gekeken naar dit nieuwe seizoen, is dan ook een understatement. Op maandag 31 oktober 2022 ging het tweede deel van de serie in première.

Dit kunnen we verwachten van het tweede seizoen van ‘The White Lotus’

Het eerste seizoen van The White Lotus speelde zich af op Hawaii en draaide om de perikelen van de werknemers en gasten van een exclusief, paradijselijk resort. De zes afleveringen vielen bij zowel kijkers als critici erg goed in de smaak en wisten dit jaar maar liefst twintig Emmy-nominaties in de wacht te slepen, waarvan er dus tien gewonnen werden. Hiermee mag de serie zich de meest bekroonde serie van dit jaar noemen. En nu is de maker, Mike White, dus terug met een gloednieuw seizoen.

Wat kunnen we van het tweede seizoen verwachten? Het gaat hierbij om een anthologieserie, wat betekent dat het nieuwe seizoen zich afspeelt op een andere locatie—dit keer is het een exclusief Siciliaans resort—en een bijna geheel nieuwe cast heeft. Alleen Jennifer Coolidge keert terug, verder maakt een groep kersverse acteurs hun opwachting. En dit zijn niet de minste namen! Zo ga je onder meer Aubrey Plaza, Theo James, Haley Lu Richardson en F. Murray Abraham terugzien. De eerste teasertrailer is hieronder te zien.

In oktober komt ‘The White Lotus’ seizoen 2 naar HBO Max

The White Lotus wordt vanaf 30 oktober uitgezonden op de Amerikaanse zender HBO. In Nederland moesten we een dagje langer wachten, want hier verscheen de eerste aflevering op maandag 31 oktober bij de streaminggigant.

Er zijn in totaal zeven afleveringen gemaakt, eentje meer dan bij het vorige seizoen dus. Afleveringen verschijnen over het algemeen tussen 06:00 uur en 09:00 uur ’s ochtends in het aanbod van HBO Max. Dit levert het volgende uitzendschema op.

AfleveringWeekdagDatumNederlandse tijd
1Maandag31 oktober 202209:00 uur ’s ochtends
2Maandag7 november 202209:00 uur ’s ochtends
3Maandag14 november 202209:00 uur ’s ochtends
4Maandag21 november 202209:00 uur ’s ochtends
5Maandag28 november 202209:00 uur ’s ochtends
6Maandag5 december 202209:00 uur ’s ochtends
7Maandag12 december 202209:00 uur ’s ochtends

Meer informatie over de serie

De satirische serie speelt zich af in een exclusief Siciliaans resort en volgt gedurende een week verschillende gasten en medewerkers.

TitelThe White Lotus
Jaar2021-
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie
IMDb7,6 uit 67.000 stemmen
MakersMike White
CastF. Murray Abraham, Jennifer Coolidge, Adam DiMarco, Beatrice Grannò, Meghann Fahy, Jon Gries, Tom Hollander, Sabrina Impacciatore, Michael Imperioli, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Lu Richardson, Will Sharpe, Simona Tabasco, Leo Woodall

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.