Boekverfilming ‘Where The Crawdads Sing’ is nu te huur bij Pathé Thuis

Al sinds 2018 domineert Where The Crawdads Sing van Delia Owens (in het Nederlands Daar waar de rivierkreeften zingen) de bestsellerlijsten. Dat dit boek verfilmd zou worden, leek dan ook onvermijdelijk. En in 2022 was het eindelijk zover: toen verscheen deze film, met in de hoofdrol Daisy Edgar-Jones, in de bioscoop. Heb jij hem gemist? Niet getreurd, je kunt hem namelijk nu al vanuit huis bekijken. In september voegde Pathé Thuis de film toe aan haar aanbod en sinds 31 oktober 2022 is het ook mogelijk om de film te huren.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Waar gaat ‘Where The Crawdads Sing’ over?

Where The Crawdads Sing is het meeslepende verhaal van het ‘moerasmeisje’ Kya. Zij wordt als kind in de steek gelaten en groeit op in een gevaarlijk moerasgebied in North Carolina. Als ze twee jonge mannen uit het dorp ontmoet, gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar dan wordt één van de twee dood gevonden en wordt zij aangewezen als hoofdverdachte. Door de geruchten uit het dorp blijkt het moeilijker dan verwacht om onder die beschuldiging uit te komen.

De hoofdrol van deze mysterieuze film wordt gespeeld door Daisy Edgar-Jones, die je kunt kennen van Normal People. Daarnaast spelen ook Taylor John Smith (Sharp Objects), Harris Dickinson (The King’s Man), Michael Hyatt (Snowfall), Sterling Macer Jr. (Double Down) en David Strathairn (Nomadland) een rol. De regie van de film ligt in handen van Olivia Newman, die eerder de film First Match maakte. Ook leuk: actrice Reese Witherspoon was een van de producenten.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Topactrice Daisy Edgar-Jones in de hoofdrol
2️⃣ Gebaseerd op dé bestseller van Delia Owens
3️⃣ Enthousiaste reacties, met een Audience Score op Rotten Tomatoes van 96%

‘Where The Crawdads Sing’ is vanaf 31 oktober te huur bij Pathé Thuis

Sinds woensdag 28 september 2022 is Where The Crawdads Sing in je eigen thuisbioscoop te zien. De film verscheen toen bij de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem op dat moment kon kopen voor €11,99. Je kon er ook voor kiezen om een tijdje te wachten en de film vanaf maandag 31 oktober 2022 voor een lagere prijs te huren, vanaf €4,99.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Verhaal en informatie van de film

Na de bestseller komt er nu een meeslepende, mysterieuze film. Where The Crawdads Sing het verhaal van Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het gevaarlijke moerasgebied van North Carolina. Door de geruchten over het ‘moerasmeisje’ die jarenlang rondgaan in Barkley Cove raakt de slimme en veerkrachtige Kya steeds meer geïsoleerd. Als ze in contact komt met twee jonge mannen uit het dorp gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar als één van die twee dood gevonden wordt, wordt Kya meteen aangewezen als hoofdverdachte. Tijdens het onderzoek wordt steeds minder duidelijk wat er precies gebeurd is en dreigen de vele geheimen die het moerasland verborgen houdt onthuld te worden.

TitelWhere The Crawdads Sing
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 5 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,1 uit 15.000 stemmen
RegisseurOlivia Newman
CastDaisy Edgar-Jones, Garret Dillahunt, David Strathairn, Taylor John Smith, Harris Dickinson

Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.