Tiende seizoen van ‘When Calls The Heart’ komt eraan

De populaire dramaserie When Calls The Heart wordt verlengd met een tiende seizoen, zo heeft Hallmark Channel laten weten. De serie, die momenteel slechts deels via Netflix te bekijken is, gaat er misschien wel wat anders uitzien. Er staat namelijk een nieuwe seriemaker aan het roer. Wanneer de nieuwe afleveringen zullen verschijnen, is daarnaast ook nog niet bekend.

‘When Calls The Heart’ seizoen 10 heeft een nieuwe seriemaker

Door middel van onderstaande tweet heeft Hallmark Channel laten weten dat er een tiende seizoen van When Calls The Heart aan zit te komen, mét een nieuwe seriemaker. Lindsay Sturman, die verantwoordelijk was voor populaire series als Teen Wolf (2011-2017) en Supergirl (2015-2021), neemt namelijk het stokje over van de huidige seriemaker.

Momenteel is er nog niet veel bekend over het tiende seizoen, behalve dat we hierin uiteraard terugkeren naar Hope Valley. Er breekt bovendien een nieuw decennium aan, de Roaring Twenties, waardoor alles er ook weer anders uit zal gaan zien. Daarnaast keert Lori Loughlin (in de serie Abigail Stanton) niet terug. De actrice raakte verwikkeld in een omkoopschandaal, waarna Hallmark alle banden met haar verbroken heeft.

‘When Calls The Heart’ is momenteel deels op Netflix te zien

Netflix is op dit moment de enige streamingdienst in Nederland die de rechten voor When Calls The Heart in handen heeft, maar op het video on demand-platform zijn wel alleen seizoen 5 en 6 te zien. In oktober verdwenen de eerste 4 seizoenen van de serie uit het aanbod en seizoen 7, 8 en 9 zijn bij ons zelfs nog helemaal niet op de streaminggigant te zien geweest. Of dit in de toekomst gaat gebeuren en of we dan ook het tiende seizoen terug kunnen zien op Netflix, is nog niet bekend.

When Calls The Heart is wel razend populair, vooral in Amerika. Hier was het negende seizoen het best bekeken seizoen van de serie ooit, met gemiddeld 2,9 miljoen kijkers per aflevering en een slotaflevering die zelfs 3,1 miljoen kijkers aantrok. Met een gemiddelde van een 7,9 (uit 13.000 stemmen) scoort de serie ook op IMDb erg goed.

Meer informatie over de serie

In het begin van de twintigste eeuw verlaat een vrouw van goede komaf de stad om lerares te worden in een Canadees mijnstadje.

Jaar2014–
SoortSerie
Duur9 seizoenen
TaalEngels
GenreHistorisch, Drama
IMDb7,9 uit 13.000 stemmen
MakerBrian Bird, Lindsay Sturman
CastErin Krakow, Daniel Lissing, Lori Loughlin, Martin Cummins, Chelah Horsdal, Gracyn Shinyei, Jack Wagner, Mitchell Kummen, Loretta Walsh, Erica Carroll, Darius Zaviceanu, Charlotte Hegele, Steve Bacic, Adrian Hough, Kristina Wagner
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.