Kijktip op discovery+: documentaire ‘What Killed Maradona?’

Voetballiefhebbers, opgelet! Afgelopen weekend verscheen voor het eerst de spraakmakende documentaire What Killed Maradona op de televisie, maar deze titel is ook al een aantal weken exclusief online te kijken op streamingdienst discovery+. De documentaire neemt de gezondheid en verslavingen van één van ’s werelds meest opzienbarende en getalenteerde voetballers aller tijden onder de loep en heeft als doel om de vraag te beantwoorden waaraan Diego Maradona is gestorven op 25 november 2020.

Documentaire ‘What Killed Maradona?’ op discovery+

Diego Maradona, ook bekend onder zijn bijnaam Pluisje, voetbalde van 1968 tot en meet 1997 en trainde van 1994 tot zijn dood in 2020 bij allerlei voetbalclubs over de hele wereld. De voetballer was ongetwijfeld (één van) de beste voetballer(s) aller tijden, maar hield er ook een bijzondere levensstijl op na. Zijn opzienbarende uitlatingen bij meerdere wedstrijden leken erop te duiden dat hij bijna altijd onder de invloed van verdovende middelen was. Heeft dit ook geleid tot zijn dood op 25 november 2020?

Omschrijving

Diego Maradona bracht de wereld in vervoering met zijn weergaloze spel. Maar een langdurige strijd tegen verslaving eiste zijn tol van zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Nieuwe programma’s op discovery+ in januari en februari

Sinds dinsdag 5 januari 2021 is de nieuwe streamingdienst discovery+ gelanceerd in Nederland. Het video on demand-platform vervangt haar voorganger Dplay en is de home of real-life entertainment met programma’s van zenders als Animal Planet, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC. Voor ervaringen van het platform vind je onze recensie en reacties van kijkers op de website van Streamwijzer.

De documentaire ‘What Killed Maradona?’ valt onder de nieuwe programma’s op discovery+ in januari 2021, samen met programma’s en exclusieve series als I Love A Mama’s Boy, seizoen 2 van 90 Day Fiance: The Other Way Strikes Back, seizoen 1 van Say Yes to the Dress: In Sickness and In Health, seizoen 1 van Sweet Home Sextuplets en seizoen 3 van Dr. Pimple Popper.

Daarnaast is het taboedoorbrekende programma Sex Tape België met Goedele Liekens afgelopen maand verschenen en komt nieuw op discovery+ in februari de Nederlandse versie van het programma met Bobbi Eden uit op de streamingdienst.


Details van het programma

Titel: What Killed Maradona?
Soort: Film
Duur: 1 seizoen
Categorie: Sport, Documentaire

Het volledige aanbod van films op discovery+ vind je bij de pagina discovery+ aanbod.