In welke tijd speelt de serie ‘Bridgerton’ zich af?

Sinds donderdag 13 juni kunnen we eindelijk verder met Bridgerton op Netflix. Het kostuumdrama vol prachtige baljurken speelt zich natuurlijk niet af in de tegenwoordige tijd. Maar naar welke periode in de geschiedenis vertrekken we dan wel? Oftewel: in welke tijd speelt Bridgerton zich af? Wij zochten het voor je uit.

In welke tijd speelt de serie ‘Bridgerton’ zich af?

In Bridgerton volgen we de Londense high society in de negentiende eeuw. De periode waar we bij meekijken staat bekend als het Engelse Regency-tijdperk, dat in principe van 1795 tot 1837 duurde. De boeken van Bridgerton spelen zich binnen deze periode af, namelijk tussen 1813 en 1827. Hoewel Bridgerton niet altijd even historisch correct is, zijn er zeker wel ware elementen.

Zo zitten er ook personages uit de echte geschiedenis in. Queen Charlotte en haar geliefde George III hebben bijvoorbeeld echt bestaan. Het Regency-tijdperk is dan ook de periode dat George III eigenlijk koning was van Engeland. Door zijn teruglopende mentale gezondheid, lag de macht echter bij zijn zoon, die ook George heette en bekend stond als Prince Regent. Na de dood van George III werd George IV officieel koning van Engeland. In Bridgerton is besloten om George geen rol te geven; in plaats daarvan heerst Queen Charlotte.

De high society van Engeland heette in deze periode overigens echt de ton, vernoemd naar de Franse uitdrukking le bon ton, wat iets betekent als “goede manieren”.

Komt er een vierde seizoen van ‘Bridgerton’?

Heel goed nieuws: we hoeven nog geen afscheid te nemen van de Bridgertons en vertrekken nóg een keer naar het Regency-tijdperk. Dit werd al voor het verschijnen van het derde seizoen bekendgemaakt. Heel verrassend is dit niet, want er verschenen maar liefst negen boeken in de succesvolle serie en ieder Bridgerton-kind maakt een eigen verhaal mee. Het zou dus best kunnen dat het vierde seizoen nog lang niet het laatste is. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Wanneer we ernaar kunnen kijken, is ook nog niet bekend. Gemiddeld zit er twee jaar tussen het verschijnen van de seizoenen, dus in dat geval kun je op zijn vroegst op een première in 2026 rekenen. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van seizoen 3

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.