Welke streamingdiensten heb jij inmiddels allemaal al?

Met de komst van HBO Max en Viaplay in maart is het streamingaanbod in Nederland wederom enorm toegenomen. Bovendien wordt ook dit jaar nog SkyShowtime in Nederland gelanceerd. Maar is dit allemaal nog wel bij te houden en te betalen voor de consument? Wij vroegen ons af van welke streamingdiensten jullie gebruik maken op dit moment. In dit artikel hebben wij een poll opgezet om eens te peilen hoe het pakket van abonnementen op videodiensten van onze volgers er op dit moment uitziet.

Peiling: welke streamingdiensten gebruik jij op dit moment?

Nog niet zo heel erg lang geleden was Netflix eigenlijk de enige grote speler op de markt van de streamingdiensten in Nederland. De afgelopen jaren zijn er echter veel meer diensten bij gekomen. Met nieuwe video on demand-platforms is er natuurlijk ook meer concurrentie. Zo hebben meerdere diensten al kortingsacties opgezet om abonnees voor zich te winnen.

Wij zijn razend benieuwd naar welke streamingdiensten jullie met deze acties hebben ingepakt en van welke diensten jullie allemaal gebruik maken. Hieronder vind je een poll om op te stemmen. Je kunt meerdere resultaten aanvinken. Direct na het stemmen kun je de resultaten bekijken.

🚨 Update: deze poll is inmiddels gesloten.

Versplintering van het streaminglandschap in Nederland

Is de komst van zo veel verschillende streamingdiensten nou eigenlijk wel handig voor de kijker? Met meer videodiensten wordt er ook meer content beschikbaar gemaakt. Maar aan de andere kant verlopen licenties en verdwijnen sommige titels van de ene dienst, om vervolgens bij de andere online weer te verschijnen. Je vraagt je soms af: hoe gaat deze strijd om de streamer in de toekomst eindigen?

Het kiezen van een streamingdienst voor bepaalde content lijkt tegenwoordig soms een beetje op een spelletje roulette. Je weet niet precies wat er in de toekomst nog bij zal komen of verdwijnen. Of zoals een beroemde personage van Tom Hanks ooit zei: “Streaming’s like a box of chocolates, you never know what content you’re gonna get”. Of zoiets in ieder geval.

Abonnementen worden vaak gedeeld

Dikke kans dat je naast Netflix al bekend bent met streamingdiensten als Disney+, Videoland en Amazon Prime Video. Maar deze vier zullen vanaf deze maand extra flinke concurrentie krijgen door de lancering van Viaplay en HBO Max. Beide diensten bieden de kijker een behoorlijk assortiment van films, series (en bij Viaplay ook sporten). Zie voor een overzicht het aanbod van Viaplay en aanbod van HBO Max.

Maar er zijn in Nederland nog meer streamingdiensten beschikbaar, waaronder discovery+, NLZIET, Apple TV+, Ziggo Movies & Series, NPO Plus en Cheflix. Daarnaast zijn ook de grootste blockbusters razendsnel na de bioscooprelease te huur en te koop via Pathé Thuis. Het is tegenwoordig dan ook écht bijna niet meer bij te houden. Gelukkig is het ook mogelijk om verschillende abonnementen met elkaar te delen. Zoals we eerder in een artikel over HBO Max lieten weten, is het voor hun abonnees mogelijk om met een account op tot wel drie verschillende schermen tegelijk te kijken. Dat kan behoorlijk in de kosten schelen, vooral bij het nemen van meerdere abonnementen.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.