Deze bekende Nederlanders stellen de vragen bij de ronde Open Deur in ‘De Slimste Mens’

Fris je geheugen nog snel op, want het nieuwe seizoen van De Slimste Mens staat op het punt van beginnen. Op maandag 18 december 2023 verschijnt de eerste aflevering op tv en NLZIET. Uiteraard kunnen presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem niet ontbreken. Ook de vaste spellen keren terug, waaronder de ronde Open Deur. Hierbij stellen BN’ers vragen aan de kandidaten. Maar welke mensen stellen dit seizoen de vragen tijdens het spel Open Deur?

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘De Slimste Mens’ keert terug op tv op maandag 18 december 2023

We hoeven het gelukkig niet lang zonder de welbekende kennisquiz te doen. Na het zomerseizoen en de All Stars-reeks keert De Slimste Mens namelijk deze winter terug voor het 23e seizoen. Hoewel Philip Freriks en Maarten van Rossem stoppen met het programma, kunnen we ook de komende weken weer genieten van alle scherpe opmerkingen en anekdotes van de twee. Het programma zal zes weken lang iedere werkdag om 20:25 uur op NPO 1 worden uitgezonden. Online live en terugkijken is onder andere mogelijk via NLZIET middels het aanbod van de NPO.

Tweede ronde is zoals altijd de Open Deur

Als fervent kijker weet je uiteraard welke rondes de kandidaten te wachten staat. De tweede ronde wordt al sinds het eerste seizoen gespeeld. Deze staat bekend als de Open Deur. In deze speelronde stellen drie bekende Nederlanders vragen aan de kandidaten. De vraag moet altijd eindigen met “Wat weet u eigenlijk van…?” Hierna moet de deelnemer die aan de beurt is vier woorden zien te raden die met het onderwerp te maken hebben. Lukt dit niet? Dan krijgen de andere kandidaten de kans om secondes te winnen.

Deze bekende Nederlanders stellen de vragen tijdens de Open Deur

Nu is de vraag nog wie deze bekende Nederlanders zijn die de vragen aan de kandidaten stellen. In totaal hebben 14 BN’ers video’s opgenomen, waarin ze een verhaal houden en het desbetreffende onderwerp noemen. In het overzicht hieronder staan alle namen, inclusief werkomschrijvingen of films, series en tv-programma’s waar je iedereen van kunt herkennen. Zo zien we onder andere video’s verschijnen van Jim Bakkum & Bettina Holwerda, Leonie ter Braak, Davina Michelle, Floortje Dessing en Diederik Gommers. Tussen de BN’ers zitten overigens ook veel oud-kandidaten. Voor hen is De Slimste Mens natuurlijk geen onbekend terrein.

NaamBekend van?
Jim Bakkum & Bettina HolwerdaIdols, Musicals Hair/Wicked, NPO Radio 2
Leonie ter BraakPresentatrice Goedemorgen Nederland, Shownieuws
Davina MichelleZangeres
Floortje DessingProgramma Floortje naar het einde van de wereld
Diederik GommersArts
Özcan AkyolSchrijver, columnist, presentator, tafelheer Vandaag Inside
Olga CommandeurProgramma Nederland in beweging
Shanice van de SandenVoetbalster, Oranje Leeuwinnen
Beppie MelissenActrice Komt een vrouw bij de dokter, Nieuwe Buren, Oogappels, Gooische Vrouwen
Hans KazànIllusionist
Roxane van IperenAuteur
Jonnie & Thérèse BoerRestaurant De Librije, auteurs

Meer informatie over ‘De Slimste Mens’

In De Slimste Mens strijden verschillende deelnemers tegen elkaar in een reeks rondes waarbij ze moeten laten zien hoe slim ze zijn. Geniet van spannende en uitdagende quizvragen en probeer te raden wie er als slimste uit de bus zal komen. Elke aflevering elimineert een deelnemer totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft.

TitelDe Slimste Mens
Jaar2006-
SoortSerie
Duur23 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorPhilip Freriks
JuryMaarten van Rossem

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.