Dit moet je écht zien: voetbaldocu ‘Welcome to Wrexham’ met Ryan Reynolds

Fan van voetbal, Ryan Reynolds of misschien wel allebei? Dan hebben we een gloednieuwe serietip voor je: Welcome to Wrexham op Disney+. In deze fantastische docuserie nemen acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney de Welshe voetbalclub Wrexham AFC over. De eerste drie afleveringen zijn nu te zien bij de streamingdienst, waar iedere woensdag een nieuwe episode verschijnt.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Ryan Reynolds en Rob McElhenney kopen voetbalclub in ‘Welcome to Wrexham’

Voordat we wat meer vertellen over onze gloednieuwe serietip, Welcome to Wrexham, is een beetje achtergrondinformatie misschien wel handig. Wrexham AFC is de op twee na oudste voetbalclub ter wereld, een van de grootste clubs uit Wales en kende grote successen in de jaren 90. Nu komt de club echter al jaren uit in de vijfde klasse van het Engelse voetbal.

De zogeheten Red Dragons betekenen alles voor de gemeenschap, maar zowel de fans als de club zelf zijn al tijden op zoek naar een nieuw succesverhaal… en dat is waar Ryan Reynolds (Deadpool) en Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia) ten tonele verschijnen. Tot de grote verbazing van alle inwoners van het Welshe dorpje Wrexham werd in 2020 namelijk bekendgemaakt dat de acteurs de voetbalclub voor 2 miljoen pond gekocht hadden. Zij beloofden de supporters dat ze de club naar de League Two, de vierde klasse, konden loodsen. Het grote probleem? Ze hadden allebei geen ervaring met voetbal.

Dit bizarre verhaal werd verfilmd en is nu te zien in de docuserie Welcome to Wrexham. De hartverwarmende serie volgt de enthousiaste pogingen van het duo om de Welshe club te runnen, terwijl de fans de acteurs in hun harten sluiten. In combinatie met de heerlijke humor van Ryan Reynolds levert dit een absolute must-see op! Bekijk hieronder de eerste beelden.

‘Welcome to Wrexham’ is nu te zien op Disney+

Eerder was Welcome to Wrexham al te zien op de Amerikaanse en Britse Disney+, maar vanaf 21 september is de docuserie ook eindelijk in Nederland te zien. Hier zijn inmiddels drie afleveringen verschenen, dus je kan direct beginnen met bingen. Alle afleveringen zijn ongeveer een halfuurtje lang. Iedere woensdag komt er ook een nieuwe aflevering bij. In totaal zullen er achttien afleveringen verschijnen.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Kijkers zijn ontzettend enthousiast: de serie krijgt een 8,3 op IMDb
2️⃣ Met de heerlijke humor van Ryan Reynolds
3️⃣ Hartverwarmend, fascinerend en een absolute aanrader voor de voetbalfan

Meer informatie over de serie

In Welcome to Wrexham leren Rob McElhenney en Ryan Reynolds de op twee na oudste professionele footbalclub ter wereld te runnen. In 2020 kopen Rob en Ryan samen de Red Dragons uit de vijfde klasse, in de hoop van Wrexham AFC een succesverhaal te maken waar de hele wereld achter kan staan. De kopzorgen? Rob en Ryan hebben geen ervaring met football of met samenwerken.

TitelWelcome to Wrexham
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 18 afleveringen
TaalEngels
GenreSport, Documentaire
IMDb8,3 uit 4.500 stemmen
CastRyan Reynolds, Rob McElhenney

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.