Wanneer komt ‘Welcome to Wrexham’ seizoen 2 op Disney+?

Fans van Ryan Reynolds en voetbal genieten met volle teugen van de serie Welcome to Wrexham op Disney+. Acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney hebben de op twee na oudste voetbalclub ter wereld—Wrexham AFC—gekocht en dat proces volg je in deze docuserie. Het eerste seizoen valt met een 8,3 op IMDb erg in de smaak en kijkers zijn dan ook nu al benieuwd naar het vervolg. Daarom vind je in dit artikel het antwoord op de vraag: wanneer komt Welcome to Wrexham seizoen 2 op Disney+?

Komt er een ‘Welcome to Wrexham’ seizoen 2?

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten of er überhaupt een tweede seizoen komt van Welcome to Wrexham. Als je je dit afvraagt, hebben we goed nieuws voor je: er komt inderdaad een nieuw seizoen aan. En we weten nu al dat de nieuwe afleveringen een sprookjesachtig verloop van omstandigheden (spoiler alert) zal beschrijven…

Dit heeft Rob McElhenney al in de herfst van vorig jaar bevestigd in een bericht op Twitter. Hij schrijft dat hij in zijn contract heeft laten vastleggen dat hij nooit minder dan 16 seizoenen zal maken van een serie, verwijzend naar de langlopende serie It’s Always Sunny in Philadelphia waar hij bekend van is. Uiteraard is dit een grapje, maar een tweede seizoen komt er dus wel aan!

Wanneer komt ‘Welcome to Wrexham’ seizoen 2 op Disney+?

Wanneer het tweede seizoen van Welcome to Wrexham precies te zien zal zijn, is nog niet bekendgemaakt. In het bovenstaande bericht laat McElhenney weten dat de serie volgend jaar terug zal komen. Momenteel is het eerste seizoen op de Amerikaanse zender FX (en streamingdienst Hulu) net afgelopen. In Nederland liggen de rechten van de serie in handen van Disney+ en daar verschenen de eerste afleveringen wat later online.

Bovendien zal het tweede seizoen van de serie over het huidige voetbalseizoen van Wrexham AFC gaan en dat loopt nog tot mei. We zullen dus nog wel even moeten wachten op nieuwe afleveringen en verwachten ze niet voor het najaar van 2023. Uiteraard laten we het direct via je mail weten zodra we meer (officiële) informatie over S2 krijgen of een exacte releasedatum bekend is.

Waar gaat het verhaal van ‘Welcome to Wrexham’ over?

In Welcome to Wrexham leren Rob McElhenney en Ryan Reynolds de op twee na oudste professionele footbalclub ter wereld te runnen. In 2020 kopen Rob en Ryan samen de Red Dragons uit de vijfde klasse, in de hoop van Wrexham AFC een succesverhaal te maken waar de hele wereld achter kan staan. De kopzorgen? Rob en Ryan hebben geen ervaring met football of met samenwerken.

TitelWelcome to Wrexham
Jaar2022-
SoortSerie
Duur1 seizoen, 18 afleveringen
TaalEngels
GenreSport, Documentaire
IMDb8,3 uit 5.100 stemmen
CastRyan Reynolds, Rob McElhenney
Welcome to Wrexham Documentary Series Trailer

Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.