Griezelige prequelserie ‘Welcome to Derry’ van Stephen King’s ‘IT’ in de maak bij HBO Max

Er is een prequelserie van de legendarische horrorreeks IT in de maak bij de streamingdienst HBO Max. Dat laat Variety weten op basis van informatie van bronnen. De serie, getiteld Welcome to Derry, zal naar verluid plaatsvinden in de jaren 60′ en zal door Andy Muschietti geproduceerd worden. Muschietti was tevens regisseur van IT (2017) en IT: Chapter Two (2019), de twee meest recente films in de horrorreeks waar de serie als prequel voor gaat dienen.

Welcome to Derry: het ‘origin’ verhaal van IT’s clown Pennywise

HBA Max is volgens meerdere berichten begonnen met het produceren van een nieuwe serie over de herkomst van de griezelige clown Pennywise. Pennywise is de centrale antagonist van de IT-films, een mysterieuze gedaante die zich in meerdere vormen kan manifesteren. Zijn meestvoorkomende vorm is echter als iconische clown met zijn bekende rode ballon. De serie zal zich waarschijnlijk in de jaren zestig afspelen, nog vóór de gebeurtenissen die in de remake van het bekende verhaal van Stephen King voorkomen in de jaren ’80 in IT op HBO Max en IT: Chapter Two (hier te zien op Pathé Thuis).

Dit is overigens niet de eerste keer dat Pennywise de clown op televisie zal verschijnen. In 1990 schitterde Tim Curry al eerder als de bekende griezel die kinderen middels kleurrijke ballonnen het riool in lokt. In deze miniserie van Tommy Lee Wallace werden de 7 kinderen in de ‘losers club’ in Derry al eerder uitgedaagd om alles op alles te zetten om het kwaad voorgoed te weren. Of Bill Skarsgård in de serie weer in de huid van Pennywise zal kruipen, is momenteel nog onbekend. Ook verdere details over het plot worden nog strikt geheim gehouden.

Spin-off is nieuwe trend van HBO Max

De berichten over de ontwikkeling van een nieuwe serie gebaseerd op een bestaande filmreeks door HBO Max lijken een nieuwe trend van de streamingdienst en studio te zijn. Zo verschenen er eerdere berichten over het een spin-off van de recentelijk verschenen film The Batman (2022) met onder andere Robert Pattinson en Colin Farrel. Deze serie zal echter gaan focussen op de door Farrel gespeelde The Penguin, een hooggeplaatste maffiabaas in Matt Reeves’ versie van Gotham.

Ook zesvoudig Oscarwinnaar Dune (2021) zal door HBO Max met een serie uitgebreid worden. De serie Dune: The Sisterhood is onderweg en zal zich focussen op Bene Gesserit, een vrouwelijke organisatie met spionnen, wetenschappers en nonnen die zich onder andere bezighouden met genetische experimenten en politiek om de mensheid naar grotere volwassenheid te brengen.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.