Dit moet je zien: Disney+ deelt trailer van miniserie over Chippendales-oprichter

Eternals-ster Kumail Nanjiani is in 2023 terug op Disney+ met een gloednieuwe serie. Het heet Welcome to Chippendales, is gebaseerd op ware gebeurtenissen en gaat over de oprichter van ’s werelds grootste mannelijke stripimperium: de Chippendales. Hieronder lees je er meer over, maar je kunt natuurlijk ook hierboven de eerste trailer bekijken.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Welcome to Chippendales’ is vanaf 11 januari 2023 te zien op Disney+

Welcome to Chippendales vertelt het ongelofelijke waargebeurde verhaal van Somen ‘Steve’ Banerjee. Hij was een Indiase immigrant die eind jaren 70 de Chippendales oprichtte en zo de baas werd van ’s werelds grootste stripimperium. Om dit te bereiken, moest hij zorgen dat niks hem in de weg stond—en daarvoor ging hij heel ver.

De hoofdrol wordt dus gespeeld door de voor een Oscar genomineerde Kumail Nanjiani, die je ook kunt kennen van The Big Sick en Obi Wan Kenobi. Andere grote rollen zijn er voor Murray Bartlett, Juliette Lewis, Dan Stevens en Annaleigh Ashford. De maker stond eerder aan het roer van Pam & Tommy, een andere succesvolle waargebeurde serie op Disney+.

De miniserie is in november al in Amerika te zien, maar komt op woensdag 11 januari 2023 naar Disney+ met wekelijkse afleveringen. In totaal zal de serie naar verwachting uit acht afleveringen bestaan, met de seizoensfinale dus op 1 maart 2023.

Meer informatie over de serie

Welcome to Chippendales vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Somen ‘Steve’ Banerjee, een Indiase immigrant die de oprichter werd van ’s werelds grootste mannelijke stripimperium en hem daarbij niets in de weg liet staan. Welcome to Chippendales is vanaf 11 januari 2023 exclusief te streamen via Disney+.

TitelWelcome to Chippendales
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
GenreDrama, Biografie
Releasedatum11 januari 2023
MakersRobert Siegel
CastKumail Nanjiani, Murray Bartlett, Juliette Lewis, Dan Stevens, Annaleigh Ashford

Synopsis en afbeelding: Hulu / The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.