Om deze reden wordt ‘Weet Ik Veel’ op zaterdag 27 januari niet uitgezonden

Yes! Op zaterdag 6 januari 2024 ging het nieuwe seizoen van Weet Ik Veel van start. Onder leiding van presentator Beau van Erven Dorens beantwoorden wederom drie BN’ers en 100 studenten vijftig kennisvragen. Ook thuis kun je iedere week meespelen met de Weet Ik Veel-app. Toch moeten we het een week zonder de populaire kennisquiz doen. Op zaterdag 27 januari wordt er namelijk geen aflevering uitgezonden. Maar waarom is Weet Ik Veel deze zaterdag niet te zien?

→ Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Hersenen kraken tijdens ‘Weet Ik Veel’

Het nieuwe jaar startte gelijk goed op RTL 4. Op zaterdag 6 januari werd namelijk de eerste aflevering van het gloednieuwe seizoen van Weet Ik Veel uitgezonden. In het programma stelt presentator Beau van Erven Dorens vijftig kennisvragen. Aan de drie BN’ers en 100 studenten de taak om deze te beantwoorden. De winnaar mag samen met de student met het hoogste cijfer de finale spelen. Daar gooien ze hun kennis in de strijd om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Nieuwe spelelementen

Vanaf aflevering drie, die op zaterdag 20 januari is verschenen, zijn er nieuwe elementen aan het programma toegevoegd. Er zitten nu namelijk ook drie docenten in de zaal die meespelen en Beau ondersteunen bij het geven van de nodige informatie. Ook is de ‘overhoring’ toegevoegd aan het programma. Hiermee krijgt een willekeurige student uit de studio de kans om extra geld te verdienen. Dit kan iemand doen door binnen één minuut zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Ieder goed antwoord levert €10 op.

Waarom is ‘Weet Ik Veel’ niet op zaterdag te zien?

Veel kijkers zitten wekelijks klaar om thuis vanaf de bank mee te spelen. Helaas wordt Weet Ik Veel op zaterdag 27 januari niet uitgezonden. De populaire kennisquiz moet ruimte maken voor een ander programma. Om 20:00 uur wordt namelijk een registratie van de 26e editie van De Vrienden van Amstel LIVE 2024 uitgezonden. Onder andere Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Nick Schilder, Rowwen Hèze, S10 en Duncan Laurence zullen te zien zijn. Op zaterdag 3 februari keert Weet Ik Veel weer terug op tv.

Meer informatie over ‘Weet Ik Veel’

In de kennisquiz Weet Ik Veel legt Beau van Erven Dorens wekelijks het vuur aan de schenen van drie BN’ers. Zij banen zich een weg door 50 kennisvragen om uiteindelijk een mooi rapportcijfer te krijgen. De studio is gevuld met leergierige studenten die strijden om de beste van de avond te worden. Thuis kun je meespelen met de Weet Ik Veel-app om je te meten met de BN’ers en de studenten om mooie prijzen te winnen. 

TitelWeet Ik Veel
Jaar2013-
SoortSerie
Duur14 seizoenen
TaalNederlands
CategorieQuiz, Spelshow
PresentatorenBeau van Erven Dorens

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.