Help! Dit moet je doen als de app van ‘Weet Ik Veel’ niet werkt

Bekijk nog snel het laatste nieuws en fris je geheugen op, want op zaterdag 6 januari 2024 start het 14e seizoen van de kennisquiz Weet Ik Veel. Onder leiding van presentator Beau van Erven Dorens leggen drie bekende Nederlanders samen met 100 studenten uit het publiek vijftig kennisvragen af. Traditiegetrouw kun je ook thuis met de Weet Ik Veel-app gezellig mee quizzen. Maar wat als de applicatie niet werkt of niet snel genoeg laadt? In dit artikel leggen we uit hoe je deze problemen kunt oplossen, zodat jij een uitstekende score kunt neerzetten.

Nieuw seizoen van ‘Weet Ik Veel’ start in januari

Het nieuwe jaar start gelijk met een opfriscursus. Op zaterdag 6 januari kunnen we onze hersenen namelijk weer kraken tijdens het nieuwe seizoen van Weet Ik Veel. De populaire kennisquiz wordt ook dit seizoen weer gepresenteerd door Beau van Erven Dorens.

In de studio nemen drie dappere BN’ers plaats om te strijden voor een zo hoog mogelijk rapportcijfer. Daarnaast zijn er nog eens 100 studenten aanwezig om de beste van de avond te worden. De kandidaat met de hoogste score mag uiteindelijk samen met de beste student in de finale geld ophalen voor zijn of haar uitgekozen goede doel.

Thuis meespelen via je mobiel, laptop of tablet

Voor iedereen die thuis gezellig mee wil spelen, is er een speciale Weet Ik Veel-app gemaakt. Kijkers kunnen zo vanaf hun bank op hun mobiel, laptop of tablet meespelen. In totaal zijn er vijf rondes met ieder tien vragen. Per goed beantwoorde vraag kun je twee punten verdienen, wat uiteindelijk een totale score van 100 punten kan opleveren.

Kritiek op de Weet Ik Veel-app

In 2013 werd het eerste seizoen uitgezonden. Het was toentertijd al mogelijk om thuis online mee te spelen. De app kon door de technische problemen echter rekenen op veel kritiek. Door de te grote belangstelling liep deze namelijk keer op keer vast, waardoor mensen niet meer online konden mee quizzen. Op X, voorheen Twitter, ging dan ook de hashtag ‘#weetikfail’ in de rondte. En de app krijgt in de App Store een beoordeling van slechts 1,6 sterren.

Tegenwoordig ondervinden kijkers nog steeds veel problemen. Zo komt het vaak voor dat de app vastloopt tijdens de reclame en niet meer op tijd start als het programma weer begint. Hierdoor missen mensen vragen en kostbare punten, wat tot veel frustraties thuis kan leiden. Dit blijkt uit de volgende reacties.

Dit moet je doen als de Weet Ik Veel-app niet werkt

Ben je net lekker op weg om een hoog cijfer te scoren, laadt de app niet meer. We snappen maar al te goed dat dit ontzettend frustrerend is. Daarom hebben we uitgezocht hoe jij zonder problemen thuis toch kunt meespelen. Zorg er ten eerste voor dat je de nieuwste versie van de app hebt gedownload. Het kan namelijk zijn dat de oudere versies niet meer juist functioneren. Check dus vooraf bij je instellingen of er nieuwe updates beschikbaar zijn.

Vervolgens is het belangrijk dat je de app op tijd hebt opgestart en je persoonlijke quizgegevens hebt ingevuld. Synchroniseer de app daarna met je televisie. Neem hiervoor de tijd en zet het geluid van je televisie net een tikkeltje harder. Tijdens het spel vinden er twee reclame-onderbrekingen plaats. Laat de app niet open staan, maar sluit deze helemaal. Start vervolgens de app opnieuw op. Hierdoor maakt de app opnieuw verbinding en kun je weer rustig verder spelen. Je punten blijven uiteraard behouden.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.