Hoeveel wedstrijden moeten de Oranje Leeuwinnen spelen tot de finale van het WK vrouwenvoetbal?

Het Nederlands elftal van Andries Jonker doet goede zaken tijdens het WK voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland. De Oranje Leeuwinnen mogen zich namelijk groepswinnaar van poule E noemen en zich daardoor opmaken voor de achtste finale. Nu de vrouwen de knock-outfase van het wereldkampioenschap hebben bereikt, vragen steeds meer mensen zich af hoeveel wedstrijden ze nog moeten spelen tot de grote finale en welke landen zij nog tegenkomen op jacht naar de eindoverwinning. In dit artikel brengen we de mogelijke route van het Nederlands elftal op weg naar de felbegeerde wereldtitel voor je in kaart. De wedstrijden van de Nederlandse voetbaldames worden live op tv uitgezonden, waardoor ze onder andere online te kijken zijn via NLZIET.

Nederlands elftal is groepswinnaar van poule E

Al lang voordat het mondiale voetbaltoernooi begon, vond op maandag 22 oktober 2022 in het Aotea Centre in Auckland (Nieuw-Zeeland) de loting voor de groepsfase plaats. Oranje kwam uiteindelijk terecht in poule E, waar het moest strijden om een plek in de knock-outfase tegen PortugalVietnam en de Verenigde Staten. Vooral laatstgenoemde voetbalrivaal had het de Oranje Leeuwinnen wel eens knap lastig kunnen maken. Ook Portugal moest zeker niet worden onderschat, waardoor het Nederlands elftal voor een pittige uitdaging kwam te staan.

Het elftal van Andries Jonker draaide daar zijn hand niet voor om, want na de overwinning op Portugal (1-0), het gelijkspel tegen voetbalrivaal Amerika (1-1) en de megawinst op Vietnam (0-7) mogen de vrouwen zich opmaken voor hun eerste match in de knock-outfase. Buiten het ticket voor de volgende ronde om, wist Nederland zelfs eerste te worden in de groep. Een uitmuntende prestatie in deze ontzettend zware poule met de geduchte concurrent USA. Het totaal aantal punten is zeven, terwijl de VS met vijf punten op zak tweede in de groep werd. Portugal grijpt met vier punten op de derde positie nét mis, terwijl Vietnam onderaan de lijst te vinden is.

Hoeveel wedstrijden moet Nederland in de knock-outfase overleven om de finale te bereiken van het WK vrouwenvoetbal?

Door de groepswinst zullen de Oranje Leeuwinnen zich met een goed gevoel voorbereiden voor de volgende rondes. De eerste horde die moet worden overwonnen is de achtste finale. Deze wordt op zondag 6 augustus om 04:00 uur Nederlandse tijd gespeeld tegen de nummer twee uit poule G—🇿🇦 Zuid-Afrika.

Na dit duel mag de winnaar zich opmaken voor de kwartfinale op vrijdag 11 augustus om 03:00 uur Nederlandse tijd. De tegenstander van deze potentiële match is 🇪🇸 Spanje of 🇨🇭 Zwitserland. Deze twee landen staan tevens tegenover elkaar in de achtste finale van het wereldtoernooi. Wanneer de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale winnen, spelen ze op dinsdag 15 augustus om 10:00 uur Nederlandse tijd de halve finale. Mogelijk kan Nederland dan 🇯🇵 Japan, 🇳🇴 Noorwegen, 🇸🇪 Zweden of opnieuw de 🇺🇸 Verenigde Staten treffen. Op zondag 20 augustus om 12:00 uur Nederlandse tijd staat na een lange reeks voetbalmatches dan eindelijk de grote finale op de planning. Wie de mogelijke tegenstander hiervan wordt, ligt nog geheel open. Om deze te bereiken zal het elftal van Andries Jonker dus eerst nog drie wedstrijden moeten winnen.

Oogstrelend Oranje veel te sterk voor Vietnam 💥 | Samenvatting Vietnam - Nederland | WK 2023

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.