Uitzwaaiwedstrijd Oranje Leeuwinnen: live kijken op tv en online | Zondag 2 juli 2023

De Oranje Leeuwinnen zijn volop aan het trainen, want het WK voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland staat deze zomer op het punt van beginnen. Het elftal van Andries Jonker reist op 8 juli Down Under om alle puntjes op de i te zetten, voordat het mondiale eindtoernooi op 20 juli 2023 losbarst. Maar voordat het zover is, speelt het Nederlands elftal eerst nog een vriendschappelijk duel tegen onze zuiderburen. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de uitzwaaiwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen België op tv en online kijken kunnen op 2 juli 2023. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de match eventueel ook vertoont.

Uitzwaaiwedstrijd Oranje Leeuwinnen tegen België op weg naar het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland

Het WK voetbal voor vrouwen vindt plaats van 20 juli tot en met de finale op 20 augustus 2023 in Sydney. Ook ‘onze’ Oranje Leeuwinnen doen een gooi naar de felbegeerde wereldtitel. Het elftal van Andries Jonker begon al vroeg met trainen om zo optimaal te kunnen profiteren van alle tijd naar aanloop van het grote eindtoernooi. Zo speelden de Oranje vrouwen eerder een oefenwedstrijd tegen een jongensteam van De Volewijckers. Dit duel werd door het Nederlands elftal met 2-1 gewonnen. De Amsterdamse ploeg werd als tegenstander gekozen om zo de dames fysiek uit te dagen en tevens de verdediging op scherp te zetten. Er was geen enkel vrouwenteam die de verdedigende kwaliteiten van de Oranje vrouwen op de proef kon stellen.

In totaal waren er 30 speelsters opgeroepen om deel te nemen aan de voorselectie. Romée Leuchter en Alieke Tuin vielen af, waardoor de groep nog uit 28 voetbalsters bestond. Uit deze ploeg heeft iedereen tijdens de oefenwedstrijd speelminuten gemaakt. Na het duel kwam het nieuws naar buiten dat ook Kika van Es en Tiny Hoekstra waren afgevallen uit de voorselectie voor het WK. Van de 26 speelsters moeten er nog eens drie afvallen. Extra spannend voor de Oranje vrouwen, want trainer Andries Jonker maakt twee dagen (vrijdag 30 juni) voor de uitzwaaiwedstrijd tegen België de definitieve selectie bekend.

Het Nederlands elftal neemt het tijdens haar laatste interland op eigen bodem op tegen België voordat zij naar Australië afreizen voor een trainingsstage. De aftrap van deze uitzwaaiwedstrijd staat gepland om 20:45 uur in het Parkstad Limburg Stadion. De thuisbasis van voetbalclub Roda JC in Kerkrade. Alle fans kunnen de Oranje vrouwen nog een keer thuis aanmoedigen, voordat ze de strijd aangaan met alle andere deelnemende landen aan het WK om de felbegeerde wereldtitel. Onze zuiderburen zijn overigens niet gekwalificeerd voor het eindtoernooi.

Waar kan ik de uitzwaaiwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen België op zondag 2 juli op tv en online kijken?

De eerste manier om naar de uitzwaaiwedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen vs. België te kijken is via ESPN 1, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. De meeste kanalen van de ESPN-sportzenders zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

Daarnaast worden veelal wedstrijden van het Nederlands elftal op tv door de NPO uitgezonden. Zo ook in het geval van dit duel. Doordat de match tussen de Oranje vrouwen en België direct op televisie te volgen is, kun je via NLZIET de wedstrijd live online volgen. 👉 Ga direct naar de Nederland vs. België bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

→ Meld je nu aan bij Canal Digitaal en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer ✅

Highlights België - OranjeLeeuwinnen (18/2/2021)

WK vrouwen voetbal 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland staat op het punt te beginnen

Het mondiale eindtoernooi begint traditiegetrouw met een groepsfase. Aan de start doen er in totaal 32 nationale teams mee die zijn opgedeeld in acht poules, met ieder vier landen. In de herfst van vorig jaar in het Aotea Centre in Auckland (Nieuw-Zeeland) vond de loting hiervoor plaats, waarbij de FIFA-weredranglijst centraal stond. Nederland zat hierbij in de tweede pot. De Oranje Leeuwinnen kwamen uiteindelijk terecht in groep E, waar het moet strijden om een plek in de knock-outfase tegen Vietnam, Portugal en de Verenigde Staten.

Maar tegen wie van de drie landen staat de eerste wedstrijd op het programma? Het Nederlands elftal trapt het WK af tegen Portugal, zo blijkt uit het speelschema van de Oranje Leeuwinnen. Als alles volgens planning verloopt, beginnen de voetbalsters deze wedstrijd op zondag 23 juli om 09:30 uur Nederlandse tijd af in het Dunedin Stadium in Nieuw-Zeeland. Omdat het WK in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden, is er sprake van een groot tijdsverschil. Doordat de wedstrijden in de middag en avond (lokale tijd) worden gespeeld, wordt het vroeg de wekker zetten of erg laat opblijven om het WK te volgen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.