Kijkcijferkanon ‘Wednesday’ zou van Netflix kunnen verdwijnen bij tweede seizoen

Een van de populairste titels van 2022 was zonder twijfel Wednesday, een serie waarin we de oudste telg van The Addams Family volgen terwijl ze naar de Nevermore Academy vertrekt. Netflix zal enorm blij zijn met deze kijkcijferhit, die niet alleen miljoenen kijkers heeft getrokken maar ook ontzettend goed beoordeeld wordt. Toch lijkt het nog helemaal niet zeker dat ook het tweede seizoen op deze streamingdienst te zien zal zijn, zo meldt het Britse dagblad The Independent.

‘Wednesday’ zou naar een andere streamingdienst kunnen verhuizen en dit is waarom

Er is een kans dat we voor een tweede seizoen van Wednesday naar een andere streamingdienst moeten dan Netflix. De hitserie is namelijk een product van Metro-Goldwyn-Mayer (MGM Studios), een filmstudio die vorig jaar een miljardendeal gesloten heeft met Amazon en toen dus door hen overgenomen is. Dit bedrijf is op zijn beurt weer eigenaar van streamingdienst Amazon Prime Video, en daarom is er volgens The Independent een kans aanwezig dat de serie in de toekomst daarnaartoe verhuist. Een tweede seizoen zou dan niet meer op Netflix verschijnen.

Andere bronnen geven echter aan dat het balletje niet bij Amazon ligt, maar bij Netflix zelf. Aangezien Netflix het platform is dat het eerste seizoen heeft uitgebracht, zijn zij de enigen die de contractuele optie hebben om de serie überhaupt te verlengen. Als ze dit niet zouden doen, bijvoorbeeld als Amazon te kennen geeft het tweede seizoen voor zichzelf te willen houden, dan zal er helemaal geen vervolg komen.

Bovendien behouden zij zeker nog tien jaar, dus tot 2032, de rechten om het eerste seizoen van de serie uit te zenden. Amazon zou deze rechten wel kunnen overkopen, maar daarvoor moeten ze waarschijnlijk grof geld betalen. Disney+ heeft op deze manier eerder Marvel-series als Daredevil en Jessica Jones van Netflix overgenomen. Of dit ook met Wednesday gaat gebeuren, is voor nu dus nog even afwachten.

Komt er eigenlijk een seizoen 2 van ‘Wednesday’?

Netflix heeft op dit moment nog geen tweede seizoen van Wednesday besteld. Meestal duurt het een maand voordat dit (wel of niet) gebeurt, omdat de streamingdienst eerst de tijd wil nemen om de populariteit van de beschikbare afleveringen te meten voordat ze besluiten een serie te verlengen.

Met de populariteit van Wednesday zit het wel goed en dit zorgt ervoor dat een vervolg haast onvermijdelijk lijkt, maar officieel nieuws moet er nog komen. Wij laten het direct weten via je mail en onze social media-kanalen als we te horen krijgen wat er met de serie gaat gebeuren.

Bekijk direct de andere films en series over de Addams Family op Pathé Thuis 🍿

Waar gaat het verhaal van ‘Wednesday’ over?

Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeks moorden terwijl ze nieuwe vrienden en vijanden maakt op de Nimmermeer Academie.

TitelWednesday
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 8 afleveringen
TaalEngels
CategorieMisdaad, Fantasy, Komedie
CastJenna Ortega, Gwendoline Christie, Riki Lindhome, Christina Ricci, Jamie McShane, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Emma Myers, Joy Sunday, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Naomi J. Ogawa, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.