Update: dit is alles wat je moet weten over ‘Wednesday’ seizoen 2

Een tijdje terug was de hele wereld in de ban van Wednesday Addams. Het meest sarcastische lid van de Addams Family kwam terecht op de Nevermore Academy, waar ze te maken kreeg met een gruwelijke seriemoordenaar. Het is een behoorlijke tijd geleden sinds seizoen 1 van Wednesday gelanceerd werd en dus is het tijd om vooruit te kijken. We vertellen je alles wat je moet weten over het tweede seizoen, zoals het verhaal, de cast en de releasedatum.

‘Wednesday’ krijgt een tweede seizoen

Wednesday was direct een gigantische hit. De serie werd door zoveel Netflix-abonnees bekeken dat het een van de beste openingsweken ooit achter zijn naam mag zetten én tot op de dag van vandaag een van de meest gestreamde titels van de streamingdienst is. Niet zo gek dus dat er snel werd aangekondigd dat er een vervolg komt. Al op 6 januari 2023 kwam het nieuws naar buiten dat er nog een tweede seizoen gemaakt wordt, met behulp van onderstaande video.

Seizoen 2 heeft nog geen releasedatum op Netflix

Het goede nieuws is dus dát er een tweede seizoen gemaakt wordt, het slechte nieuws is dat we nog niet weten wanneer we ernaar kunnen kijken. Door de schrijversstaking in Hollywood werd het filmen uitgesteld tot april 2024. Dat betekent dat we zeker nog even geduld moeten hebben.

De verwachting is op dit moment dat het minstens tot 2025 gaat duren voordat we terug kunnen keren naar de Nevermore Academy. Zodra de exacte releasedatum bekendgemaakt wordt, hoor je het natuurlijk direct van ons via je mail en onze social media-kanalen.

→ Kan je niet wachten? Bekijk direct de andere films en series over de Addams Family🍿

Waar gaat seizoen 2 over?

Het is nog niet bekend waar het tweede seizoen precies over gaat, al bleven er aan het einde van seizoen 1 natuurlijk genoeg vragen achter. Wie is bijvoorbeeld Wednesdays stalker? En wat gaat er met Tyler gebeuren? We verwachten op al dat soort prangende vragen antwoord te krijgen in het nieuwe seizoen.

Hoofdrolspeelster Jenna Ortega heeft verder in een interview met Variety aangegeven dat je minder romantiek en meer duistere verhaallijnen kunt verwachten. Ook weten we dat de vriendschap tussen Wednesday en Enid steeds belangrijker wordt. In een interview met E! News heeft Jenna nog meer verklapt over het tweede seizoen en wat ze zei was veelbelovend. Dit waren haar woorden:

🗣️ “We gaan in seizoen 2 meer de horrorkant op. […] Alles is grootser, er is meer actie en iedere aflevering zal een beetje op een film lijken, dus dat wordt leuk.”
– Jenna Ortega

Dit is de cast van ‘Wednesday’ seizoen 2

Uiteraard zal Jenna Ortega de rol van Wednesday dus weer op zich nemen in seizoen 2. Ook achter de schermen krijgt zij een grotere rol, want ze zal een van de producers zijn van de afleveringen. Dat betekent dat we haar woorden zeker serieus moeten nemen.

Ook veel andere belangrijke karakters zullen terugkeren, zoals Emma Myers als Enid Sinclair, Catherine Zeta-Jones als Morticia Addams, Luis Guzmán als Gomez Addams en Iscaas Ordonez als Pugsley Addams. Er worden daarnaast uiteraard nieuwe personages verwelkomd. Zo kunnen we uitkijken naar de komst van tieners Karloff en Wolfgang op de Nevermore Academy. De acteurs die deze rollen op zich mogen nemen zijn nog niet bekendgemaakt en wat de personages precies gaan betekenen voor Wednesdays verhaallijn ook niet.

Komt er ook een derde seizoen?

Het is allemaal nog niet bevestigd, maar als het aan de makers ligt komt het verhaal na seizoen 2 zeker nog niet tot een einde. Showrunners Alfred Gough en Miles Millar hebben een tijdje terug aangegeven dat ze al verhaallijnen voor drie of vier seizoenen hebben liggen. Dat geeft hoop voor een goede toekomst! Uiteraard moet Netflix dit nieuws nog wel bevestigen.

Verhaal en trailer van de serie

Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeks moorden terwijl ze nieuwe vrienden en vijanden maakt op de Nimmermeer Academie.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.