Kijkers onder de indruk van nieuwe ontroerende oorlogsserie: “Hartverscheurend”

Op Disney+ is de nieuwe oorlogsserie We Were the Lucky Ones verschenen. Je wordt meegenomen naar de Tweede Wereldoorlog en volgt een Joodse familie die door de oorlog gescheiden wordt. Het blijkt een ontzettend aangrijpend verhaal en kijkers vinden het een echte aanrader, zo blijkt uit de eerste reacties.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit is het verhaal van ‘We Were the Lucky Ones’

Op woensdag 1 mei is de splinternieuwe serie We Were the Lucky Ones in première gegaan op Disney+. In de serie volgen we de Joodse familie Kurc. Aan het begin van de oorlog worden zij, vijf broers en zussen, van elkaar gescheiden en ze komen op verschillende werelddelen terecht. Ze doen er alles aan om te herenigen én om te overleven.

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en heeft hoofdrollen voor Joey King (The Act) en Logan Lerman (The Perks of Being a Wallflower). Hieronder bekijk je de trailer.

Kijkers zijn erg onder de indruk van ‘We Were the Lucky Ones’

De serie is gebaseerd op het veelgeprezen gelijknamige boek van Georgia Hunter. Lezers waren al ontzettend onder de indruk van dit verhaal en dit aangrijpende karakter is ook in de verfilming niet verloren gegaan. Zo vindt 96% van de critici dit een ontzettende aanrader en krijgt de serie een dikke 7 op IMDb. Ook op social media regent het lovende reacties. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Iedere woensdag een nieuwe aflevering

Op 1 mei verscheen de nieuwe serie in het aanbod van Disney+. Sindsdien wordt het verhaal van de familie Kurc iedere woensdag vervolgd, met de seizoensfinale op 5 juni. Dit levert onderstaand uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Radom”Woensdag1 mei 2024
2“Lvov”Woensdag1 mei 2024
3“Siberia”Woensdag1 mei 2024
4“Casablanca”Woensdag8 mei 2024
5“Ilha Das Flores”Woensdag15 mei 2024
6“Warsaw”Woensdag22 mei 2024
7“Monte Cassino”Woensdag29 mei 2024
8“Rio”Woensdag5 juni 2024

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.