Nu in de bioscoop: bloedstollende actiethriller ‘Way Down’ (film, 2021)

Een flinke dosis spanning, keiharde actiescènes én de beroving van een Spaanse bank. En nee, we hebben het niet over de Netflix-serie La Casa de Papel. Vanaf vandaag kun je in de bioscoop genieten van de zinderende actiethriller Way Down. Extra leuk: de Nederlandse actrice Famke Janssen speelt in de film!

Actiethriller ‘Way Down’ is vanaf 25 november 2021 te zien in de bioscoop

Eigenlijk gaat de film morgen officieel in première, maar vandaag zijn de eerste voorpremières van Way Down al gepland. Je kunt nu alvast hier via YouTube de trailer bekijken om in de stemming te komen van deze heerlijke nieuwe actiethriller.

Momenteel is Way Down nog niet te bekijken op de Nederlandse streamingdiensten, want de eerste release van de film vindt exclusief plaats in de bioscoop. De rol van Margaret is weggelegd voor de Nederlandse actrice Famke Janssen, die je ook al kunt kennen als Jean Grey / Phoenix in X-Men: The Last Stand (2006), Eve Rothlo in de serie How to Get Away with Murder of Susan Hargrave in The Blacklist.

Verhaal en informatie over ‘Way Down’ (film, 2021)

De centrale bank van Spanje is als geen ander. Een ondoordringbare bank, zonder blauwdrukken en niemand die weet hoe de kluis meer dan honderd jaar geleden gebouwd is. Een absoluut mysterie en volstrekt onmogelijk om te beroven, maar dat is wel wat kunsthandelaar Walter (Liam Cunningham) van plan is. Zijn doel is een lang verloren gewaande schat, die slechts 10 dagen in de kluis bewaard zal worden, in zijn bezit krijgen.

Hij roept de hulp in van de jonge ingenieur Thom (Freddie Highmore), die vastbesloten is de geheimen van de ondergrondse kluis te ontrafelen. Ze hebben 10 dagen om een ingenieus plan te bedenken en slechts negentig minuten om het uit te voeren; de negentig minuten gedurende de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika, tussen Nederland en Spanje. Het aftellen kan beginnen…

TitelWay Down
SoortFilm
Jaar2021
Duur1 uur en 58 minuten
CategorieActie, Thriller
IMDb6,4 uit 19.000 stemmen
RegisseurJaume Balagueró
CastFamke Janssen, Freddie Highmore, Sam Riley

Bekijk nu de trailer


Synopsis & Beeld: Dutch FilmWorks