‘The Watcher’, de nieuwe true crime-serie van de maker van ‘Dahmer’, is nu te zien op Netflix

Al wekenlang is de serie waar je iedereen over hoort de Netflix Original Dahmer – Monster: A Jeffrey Dahmer Story, over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. De maker van deze ontzettend goed bekeken miniserie heeft zeker niet stil gezeten, want enkele weken na de lancering hiervan komt hij met nóg een true crime-serie. Het heet The Watcher en is vanaf vandaag, donderdag 13 oktober, te zien bij de streaminggigant.

‘The Watcher’ is nieuwe true crime-serie van ‘Dahmer’-maker

Ryan Murphy is de maker van de serie die al wekenlang de gemoederen behoorlijk bezighoudt, Dahmer. Vanaf vandaag is hij terug met een gloednieuwe waargebeurde thrillerserie, gebaseerd op het verhaal van Derek en Maria Broaddus. Zij betrekken in 2014 een droomhuis in een idyllische buitenwijk. Al snel blijkt de buurt alleen helemaal niet zo gastvrij te zijn. Als er dan ook nog eens onheilspellende brieven binnenkomen van iemand die zichzelf ‘The Watcher’ noemt, wordt de sfeer steeds grimmiger. 

Niet alleen de maker van de serie is niet de minste (naast Dahmer was hij ook verantwoordelijk voor American Horror Story, Pose én Glee), ook de cast is indrukwekkend te noemen. Zo komen grote acteurs als Naomi Watts, Bobby Cannavale en Jennifer Coolidge allemaal langs. Dat belooft dus veel goeds! Wij zijn benieuwd of deze serie net zo’n grote hit wordt als Dahmer, maar dat moeten we nog even afwachten. Bekijk ondertussen gerust de onderstaande beelden om alvast in de stemming te komen.

Nieuwe documentaire over Jeffrey Dahmer nu te zien op Netflix

Ben jij nog steeds helemaal in de ban van het verhaal van Jeffrey Dahmer? Dan hebben we nog een tip voor je: sinds kort is ook de docuserie Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes te zien op Netflix. Hierin blikken advocaten, experts en journalisten terug op de arrestatie van de seriemoordenaar in 1991 en zijn gruwelijke daden.

Een andere interessante documentaire hierover die je moet zien is Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster op discovery+. In de documentaire wordt het verhaal van de seriemoordenaar met behulp van honderden pagina’s met transcripties van politie- en FBI-interviews en persoonlijke getuigenissen van familie, vrienden en nabestaanden opnieuw gereconstrueerd. Interessant is het dat ook de vader van Jeffrey Dahmer aan het woord komt. Hierdoor is ook deze documentaire absoluut het kijken waard.

Bekijk Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster direct op discovery+

Meer informatie over ‘The Watcher’

Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd.

TitelThe Watcher
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieThriller, Mysterie
MakerRyan Murphy
CastNaomi Watts, Bobby Cannavale, Jennifer Coolidge, Mia Farrow, Noma Dumezweni, Joe Mantello, Margo Martindale, Richard Kind, Terry Kinney, Henry Hunter Hall, Isabel Gravitt, Luke David Blumm, Christopher McDonald, Michael Nouri
KijkenBekijk direct hier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.