Watch series online free | waar kun je series kijken?

Er wordt vaak naar gezocht: watch series online free. Hier vind je alles over legaal series kijken online, ook hoe je het gratis kan doen. Heb je geen abonnement op een streamingdienst en wil je toch legaal films of tv series kijken? Dat vind je hier.

Watch series online free? Eerst: wat is streamen?

Streamen kun je het beste zien als het een eigen bioscoop op het internet waar je op elk moment dat je wilt je films of serie kunt kijken. Als jij op een film of serie klikt wordt via het internet live een digitaal audio- en/of videobestand verstuurd, waardoor jij ernaar kan kijken en/of luisteren. Eigenlijk is het streamen van een film of serie dus een de live versie van downloaden. Je hoeft zo niet eerst een volledig bestand te downloaden en kan het bestand op elk moment beginnen af te spelen. De enige voorwaarde hiervoor is dat er een (stabiele) internetverbinding is.

Hoe werkt streamen?

Zoals eerder uitgelegd werkt het door een digitaal bestandje live te versturen naar het apparaat waarop jij aan het kijken bent. Eigenlijk is Netflix (de grootste internationale streamingdienst van dit moment) dus een gigantische bioscoop waar iedereen een eigen zaal heeft en op elk moment een film of serie kan aanvragen. Dit werkt hetzelfde op elk apparaat waarop je kan kijken. Zo kunnen films en series van het internet gestreamd worden met je computer, laptop, televisie, spelcomputer, smartphone of tablet. Dit kan met elk apparaat met een internetverbinding en functionaliteit voor streaming.

Streamen naar TV

Heeft jouw televisie niet de mogelijkheid om met apps direct films of series te bekijken (Smart TV heeft dit wel), maar wil je je film op serie wel op de TV kijken? Dan is het vaak wel mogelijk om indirect te streamen naar TV vanaf een ander apparaat door verbinding te maken met de televisie. Heb je bijvoorbeeld een Videoland account op je telefoon en wil je dat graag op je televisie kijken? Dan kun je bijvoorbeeld met een Google Chromecast (voor telefoons met Android besturingssysteem) of met een Apple TV (voor Apple iPhones via Apple Airplay) je film of serie op de televisie af laten spelen. Hierbij doe je veelal aan screen mirroring, wat betekent dat het scherm van je apparaat gekopieerd wordt afgespeeld op de televisie. Op die manier is er geen HDMI kabel nodig naar je apparaat. Wel is er een HDMI aansluiting nodig in de TV om de Google Cast of Apple TV op aan te sluiten. De verbinding tussen je apparaat en de Google Chromecast of Apple TV gaat via WiFi. Heb je een manier gevonden zodat jij kan genieten van gratis streamen, i.e. watch series online free, dan kun je van televisie streaming gebruik maken. De instructies hiervoor zijn vermeld in de bijlage van het product dat je koopt. Deze kun je allebei het beste hier halen.

Streamen, op welke websites kan dat?

Je kunt op twee manieren films en series kijken. De eerste manier is illegaal films en series kijken, maar logischerwijs is dat volgens de wet niet toegestaan. De tweede manier is de legale wijze en hierop ligt de focus van Streamwijzer. Er zijn vier grote legale streamingdiensten die op het moment van schrijven in Nederland aanwezig zijn: Netflix, Videoland, Ziggo GO Movies & Series en Amazon Prime Video. Die worden door Streamwijzer veelal met elkaar vergeleken. Streamingdiensten hebben veelal een gratis proefperiode, vandaar watch series online free.

Je kunt hier de Streamwijzer Test doen om te kijken welke streamingdienst bij jou past.

Watch series free online

Wil je gratis je series kijken? En wil je bijvoorbeeld toegang tot de zogenaamde Originals van streamingdiensten (zoals Netflix Originals of Amazon Originals)? Begin dan met een gratis proefperiode bij een van de eerdergenoemde streamingdiensten. Voor Videoland is dat op het moment van schrijven twee weken gratis en voor Netflix en Amazon Prime is het op dit moment een maand gratis.

Is streamen illegaal?

Streaming is niet illegaal zolang je het doet via legale streamingdiensten. Zoals hiervoor vermeld zijn voorbeelden van legale streamingdiensten Netflix, Videoland, Ziggo GO en Amazon Prime. Als je via die websites een abonnement afsluit ben je legaal je films en series aan het kijken en hoef je niet bang te zijn de wet te overtreden.

Aanbod Netflix, Videoland, Ziggo en Amazon

Het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland is te vinden in de categorie online. Als je op zoek bent naar de films en series van Netflix vind je die in het Netflix aanbod. Ook vind je op Streamwijzer het Videoland aanbod, Ziggo GO Movies & Series aanbod en Amazon Prime Video Nederland aanbod.