Wat wint de winnaar van ‘De Slimste Mens’?

Na weken onze hersenen te hebben gekraakt, is het tijd voor de finaleweek van De Slimste Mens. Iedere dag zien we een van de beste kandidaten van afgelopen seizoen terug. Op vrijdag wordt uiteindelijk duidelijk wie Tom Kleijn mag opvolgen als de Slimste. Maar kan de winnaar naast de titel ook rekenen op een geldbedrag? Kortom: wat wint de winnaar van De Slimste Mens eigenlijk?

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens’ ging in december van start

Na het zomerseizoen van De Slimste Mens en de All-Stars-editie, ging op maandag 18 december 2023 het nieuwste seizoen van de populaire kennisquiz van start. In totaal konden we zes weken lang iedere werkdag om 20:25 uur op NPO 1 klaar zitten voor een nieuwe aflevering. Uiteraard keerden de bekende spellen, zoals 3-6-9, de Open Deur en het Collectieve Geheugen, terug en zijn ook presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem van de partij.

Deze week is het na dertig afleveringen eindelijk tijd om te ontdekken wie de trofee van Tom Kleijn mag overnemen. De televisiejournalist moest het in de finale van het vorige seizoen opnemen tegen Jörgen Tjon A Fong en Nandi van Beurden.

Welke kandidaten zien we in de finaleweek terug?

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen namen actrice Barbara Sloesen, ‘directeurtje’ van Vandaag Inside Marco Louwerens en B&B Vol Liefde-deelnemer Paul Visser plaats. Inmiddels zijn er al tal van kandidaten langs geweest. Het is op het moment van schrijven nog niet duidelijk welke drie deelnemers we terug gaan zien in de grote finale op vrijdag. Wel is duidelijk welke kandidaten in de finaleweek mogen terug komen. Annemieke Hoogendijk, Tim Hartog, Gotu Jim, Sheila Sitalsing, Marco Louwerens, Joes Brauers en Jan Dirk van der Burg gaan de strijd met elkaar aan voor de titel van De Slimste.

Wat wint de winnaar van ‘De Slimste Mens’?

Maar wat wint de winnaar van De Slimste Mens eigenlijk? Bij veel tv-programma’s, zoals Expeditie RobinsonWie Is De Mol en De Verraders, gaat de uiteindelijke kampioen met een mooi geldbedrag naar huis. Dit is echter niet het geval bij de befaamde kennisquiz. Naast de titel krijg je namelijk alleen de wisseltrofee uitgereikt.

Wel krijgen de kandidaten per aflevering een vergoeding. Dit bedrag ligt op €250 en is een stuk lager dan alle andere spelshows. Toch is het geld mooi meegenomen, want alleen al meedoen aan De Slimste Mens voelt als een grote eer.

Meer informatie over ‘De Slimste Mens’

In De Slimste Mens strijden verschillende deelnemers tegen elkaar in een reeks rondes waarbij ze moeten laten zien hoe slim ze zijn. Geniet van spannende en uitdagende quizvragen en probeer te raden wie er als slimste uit de bus zal komen. Elke aflevering elimineert een deelnemer totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft.

TitelDe Slimste Mens
Jaar2006-
SoortSerie
Duur23 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorPhilip Freriks
JuryMaarten van Rossem

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.