Wat is Netflix?

Hier vind je antwoord op de vraag: wat is Netflix? Ook vind je op Streamwijzer welke titels op Netflix Nederland staan. Dit vind je overzichtelijker in de lijst met Netflix aanbod. Die lijst wordt regelmatig bijgewerkt om hem zo up-to-date mogelijk te houden. Verder vind je op Streamwijzer wat elke week nieuw op Netflix Nederland komt.

Netflix aanbod en informatie

Wat is Netflix?

Netflix is opgericht in 1997 door Marc Randolph en Reed Hastings als Amerikaans video-on-demand verhuurder. Het is gevestigd in Los Gatos in California (Verenigde Staten). Sinds de oprichting van het bedrijf is de focus veranderd naar een all-you-can-watch service waarbij je voor een vast bedrag per maand zo veel films en series kan kijken als je wilt. Sinds 2013 is Netflix Nederland een feit. De markt voor all-you-can-watch films en series is inmiddels vooral door de aanwezigheid van Netflix flink gegroeid. En nog steeds komen er dagelijks veel nieuwe abonnees bij.

Hoe werkt Netflix?

Voor een Netflix abonnement betaal je ongeveer een tientje per maand, afhankelijk van het soort abonnement dat je afneemt. Je kunt dan onbeperkt films en series kijken op de streamingdienst in Nederland. Dat geldt zolang je een actieve internetverbinding hebt of je films of series gedownload hebt. Netflix is overigens ook te gebruiken op de Wii, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Android-toestellen, Apple-toestellen zoals de iPhone, iPod Touch, iPad, TV, desktop computers, laptops en veel meer apparaten.

Netflix abonnement

Het nemen van een Netflix abonnement heeft een aantal voordelen. Allereerst is een Netflix abonnement al te verkrijgen vanaf €7.99 per maand na de eerste gratis maand. Bovendien zijn films en series in (Ultra) HD te kijken en hebben Netflix kijkers als enige toegang tot de bekende Netflix Originals, zoals: House of Cards, Stranger Things, Narcos, Daredevil, La Casa de Papel en Making a Murderer. Verder heeft Netflix Nederland het grootste aanbod van de vier streamingdiensten en biedt het ook Nederlandse films en series. Ten slotte heeft Netflix in het aanbod veel hoog beoordeelde films en series. In de volgende tabel vergelijken we het Netflix abonnement met een account bij de andere streamingdiensten. Je kunt ook de Streamwijzer Test doen om te kijken welke streamingdienst het beste bij jou past.

NetflixVideolandZiggoAmazon
Minimale prijs per maand na proefperiode€7,99€8,99€11,95€5,99
HD beschikbaarJaJaNeeJa
Ultra HD beschikbaarJaNeeNeeJa
Kijken op elke laptop, tablet, computer, spelcomputer, smartphone en tvJaJaNeeJa
Altijd opzegbaarJaJaJaJa
Gratis proefperiodeJa, een maandJa, twee wekenNeeJa, een maand
Grootte aanbod (schaal 1-5)5322
Aanbod eigen OriginalsJaJaNeeJa
Abonnement mogelijk zonder andere verplichtingenJaJaNeeJa

Soorten Netflix abonnementen

Er zijn drie soorten Netflix abonnementen: Basic, Standaard en Premium. Netflix is de eerste maand gratis! Daarna wordt er een kleine prijs vanaf 7,99 euro per maand voor het goedkoopste abonnement (basic abonnement) automatisch van je rekening afgeschreven. De andere prijzen zijn 10,99 euro per maand voor het standaard abonnement en 13,99 euro per maand voor het premium abonnement. De drie verschillende abonnementen vergelijken we hieronder met elkaar. Van de drie verschillende accounts is het abonnement Standaard het meest gekozen Netflix abonnement.

Netflix Abonnement ‘Basic’Netflix Abonnement ‘Standaard’Netflix Abonnement ‘Premium’
Prijs per maand (na gratis maand)€7,99€10,99€13,99
HD beschikbaarNeeJaJa
Ultra HD beschikbaarNeeNeeJa
Aantal schermen tegelijk mogelijk124
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk124
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJaJa
Toegang tot alle films en series op Netflix NederlandJaJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJa
Eerste maand gratisJaJaJa

Netflix abonnementen vergelijking

Vergelijk je de drie Netflix abonnementen, dan zie je een paar verschillen. Die verschillen worden in de tabel hierboven duidelijk weergegeven. Hier vergelijken we nog eens extra de details van de drie Netflix abonnementen.

Netflix abonnement ‘Basic’

Het Basic abonnement is het goedkoopste abonnement dat Netflix biedt. Het kost €7,99 per maand en biedt geen ondersteuning voor het kijken van films en series in HD of Ultra HD. Je kunt maar op één scherm tegelijkertijd Netflix kijken met dit abonnement. Ook kun je maar op één apparaat tegelijk films en series gedownload hebben. Het is wel mogelijk om Netflix te streamen op laptops, tablets, computers, mobiele telefoons en tv. Ook heb je toegang tot het volledige Netflix aanbod. Ten slotte is het abonnement altijd opzegbaar en krijg je de eerste maand gratis.

Netflix abonnement ‘Standaard’

Het Standaard abonnement is net iets duurder. Je betaalt na de gratis maand een bedrag van €10,99 per maand. Ook kun je er in tegenstelling tot het Basic abonnement wel films en series mee kijken in HD, maar in tegenstelling tot het Premium abonnement niet in Ultra HD. Als je een nieuw abonnement afsluit in de categorie standaard kun je op twee schermen tegelijk Netflix kijken en op twee apparaten tegelijk films en series gedownload hebben. Ook kun je het Netflix aanbod streamen vanaf je laptop, mobiele telefoon, tv, computer en tablet. Ten slotte is er toegang tot het volledige aanbod van Netflix Nederland, is de eerste maand gratis en is het Standaard abonnement altijd opzegbaar.

Netflix abonnement ‘Premium’

Het Premium abonnement is het duurste abonnement van de drie en kost €13,99 per maand na de gratis proefperiode. In tegenstelling tot het Basic en Standaard abonnement is het mogelijk om naast HD ook films en series in Ultra HD te kijken. Kies je ervoor dit abonnement af te sluiten, dan kun je op vier schermen tegelijk Netflix streamen. Ook kun je op vier apparaten tegelijk films en series gedownload hebben en kun je alles kijken op tv, mobiel, computer, tablet en laptop. Verder heb je toegang tot alle films en series van Netflix Nederland. Ten slotte is ook dit abonnement altijd opzegbaar en krijg je de eerste maand gratis.

Netflix abonnement afsluiten

Een Netflix abonnement afsluiten werkt simpel. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dat moet doen:

 1. Klik hier om naar Netflix te gaan.
 2. Klik op kijk een maand gratis.
 3. Klik op bekijk de abonnementen.
 4. Kies het abonnement dat bij je past en klik op doorgaan.
 5. Klik nogmaals op doorgaan.
 6. Geef een e-mailadres op met een zelf gekozen wachtwoord en klik op doorgaan.
 7. Kies de betalingsmethode en vul je betalingsgegevens in. Let op: er wordt niets afgeschreven als je Netflix opzegt binnen je eerste maand. Als je dat niet doet, wordt pas na de gratis maand het bedrag van je Netflix abonnement per maand afgeschreven.

Netflix opzeggen

Het opzeggen van een Netflix abonnement is eenvoudig. Dat wordt hier in het kort uitgelegd. Mocht je een uitgebreide uitleg willen hoe je stap voor stap Netflix kan opzeggen, klik dan op Netflix opzeggen.

 1. Ga naar de Netflix inlogpagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
 2. Selecteer het hoofdprofiel
 3. Klik op het icoontje rechtsboven in het scherm
 4. Druk op account
 5. Klik op lidmaatschap opzeggen
 6. Druk op opzegging voltooien

Aanbod van alle streamingdiensten in Nederland

Streamwijzer vergelijkt het aanbod van de streamingdiensten in Nederland. Momenteel is er overzicht van films en series op NetflixVideolandZiggo GO Movies & SeriesAmazon Prime Video, Film1, NPO Start Plus en NLZIET. Het aanbod per streamingdienst vind je hier: