Wat is HBO Max? – Alles wat je moet weten over deze nieuwe streamingdienst

HBO Max: de splinternieuwe streamingdienst van WarnerMedia is sinds dinsdag 8 maart 2022 live in Nederland. Maar wat is HBO Max nou precies? In dit artikel lees je alles over films en series aanbod, soorten abonnementen, kosten, kortingsacties en meer.

Wat is HBO Max?

HBO Max is de allernieuwste aanwinst op de streamingmarkt van Nederland. Het is een nieuwe concurrent van gevestigde streamingdiensten in Nederland, waaronder Netflix, Disney+Videoland en Amazon Prime Video, maar ook het 7 dagen eerder gelanceerde video on demand-platform Viaplay.

Doordat HBO Max onderdeel is van WarnerMedia, neemt de nieuwe videodienst een enorme lijst van films en series met zich mee. De steunpilaren van deze streamingdienst zijn namelijk HBO, Max Originals, Warner Bros., Cartoon Network en DC – stuk voor stuk gigantische productiestudio’s. Ook bioscoopfilms van Warner Bros. zullen al 45 dagen na de lokale bioscooprelease op de dienst beschikbaar zijn. Zo is The Batman (2022) met Robert Pattinson (Twilight, Tenet, Harry Potter), die pas net in de bioscoop draait, waarschijnlijk al rond 17 april (!) op HBO Max te zien.

Wat is de prijs (en korting) van een abonnement op HBO Max?

De streamingdienst van WarnerMedia is met de lancering op 8 maart 2022 ook de jongste van de beschikbare videodiensten in Nederland. En wie als laatkomer op het feestje komt aanzetten, die moet indruk maken. Met dat laatste heeft HBO Max zich zeker bewezen.

Ze hebben namelijk naast een mega lijst aan films en series zoals The Big Bang Theory, Rick & Morty, Dune (2021) en Space Jam: A New Legacy (2021) ook een flinke korting van ruim 34% op de maandelijkse abonnementsprijs aangeboden wanneer je per jaar betaalt. Dit kun je op de website van HBO Max claimen.

Ook zijn er bij HBO Max verschillende abonnementsvormen beschikbaar. Deze abonnementen verschillen onder andere in prijs en mogelijkheden om op meerdere schermen tegelijk te streamen. We hebben alvast voor jullie alle prijzen, kortingen en verschillen tussen de abonnementen op een rijtje gezet.

‘Basic’ HBO Max abonnement‘Standard’ HBO Max abonnement
Prijs (per maand)€5,99 per maand€7,99 per maand
Prijs (per jaar)€46,99 per jaar€59,99 per jaar
Aantal schermen tegelijk1 scherm3 schermen
BeeldkwaliteitHD (720p)Full HD (1080p) & 4K
Aantal downloadsMaximaal 5 downloadsMaximaal 30 downloads
Gratis proefperiodeNeeNee
GebruikersprofielenMaximaal 5 profielenMaximaal 5 profielen
GeluidDolby Atmos 5.1 Surround SoundDolby Atmos 5.1 Surround Sound
Aantal geregistreerde apparatenOnbeperktOnbeperkt

De app en alle andere mogelijke manieren om via deze nieuwe dienst te streamen

Voor alle gebruikers met een Smart TV uit 2016 of nieuwer is het mogelijk om de HBO Max app rechtstreeks op de televisie te installeren en te gebruiken. Mocht je een Smart TV van vóór 2016 hebben, dan zul je via een extern casting apparaat gebruik van de app kunnen maken. Een voorbeeld hiervan is Apple TV. Deze apparaten sluit je met een HDMI-kabel aan op de televisie en kun je hierop alle apps zoals HBO Max, Netflix en Amazon Prime Video installeren. Zo maak je van je oude televisie een soort Smart TV.

Een andere mogelijkheid om HBO Max op je televisie te kijken is door gebruik te maken van Chromecast. Met dit apparaat cast je HBO Max vanaf je smartphone, tablet of laptop naar je TV. Ook zonder externe apparaten is het zeker mogelijk om HBO Max op je televisie te kijken. Dit kan door simpelweg je laptop met een HDMI-kabel op de TV aan te sluiten.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.