Hier vind je antwoord op de vraag: wat is Amazon Prime Video? Ook vind je op Streamwijzer welke titels op Amazon Prime Video Nederland staan. Dit vind je overzichtelijker in de lijst met Amazon Prime Video aanbod. Die lijst wordt regelmatig bijgewerkt om hem zo up-to-date mogelijk te houden. Verder vind je op Streamwijzer wat elke week nieuw op Amazon Prime Video Nederland komt.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is uitgerold op 14 december 2016. Toen was de videodienst meteen beschikbaar in meer dan tweehonderd landen, dus Amazon Prime Nederland was direct een feit. De prijs van Amazon Prime Video is aanzienlijk lager dan die van andere streamingdiensten. Zo krijg je al een abonnement vanaf 5,99 per maand.

Toch blijkt het aanbod van Prime Video dat van zijn grootste concurrenten nog niet bij te houden. Wel heeft Amazon de Amazon Originals zoals The Ground Tour, The Man in the High Castle en Transparant maar op Amazon Prime Video te zien zijn. Toch breidt het aanbod van de streamingdienst in Nederland snel uit met prachtige films en series. Ook is Nederlandse ondertiteling steeds meer beschikbaar. Het aanbod van Prime Video – aantal titels in aantal films en series – dat in Nederland beschikbaar is groeit snel. Houd deze pagina in de gaten voor de nieuwste toevoegingen in het Amazon Prime Nederland aanbod.

Amazon Prime Video abonnement

Het nemen van een Amazon Prime Video abonnement heeft een aantal voordelen. Allereerst is Amazon Prime Video de goedkoopste streamingdienst van de vier met een bedrag van 5,99 per maand na de eerste gratis maand. Verder biedt Amazon Prime verschillende films en series aan in (Ultra) HD. Ten slotte is er een aanzienlijk aanbod van hoog beoordeelde films en series te streamen via Amazon Prime Nederland. In de volgende tabel vergelijken we het Videoland abonnement met een account bij de andere streamingdiensten. Je kunt ook de Streamwijzer Test doen om te kijken welke streamingdienst het beste bij jou past.

NetflixVideolandZiggoAmazon
Minimale prijs per maand na proefperiode7,998,9911,955,99
HD beschikbaarJaJaNeeJa
Ultra HD beschikbaarJaNeeNeeJa
Kijken op elke laptop, tablet, computer, spelcomputer, smartphone en tvJaJaNeeJa
Altijd opzegbaarJaJaJaJa
Gratis proefperiodeJa, een maandJa, twee wekenNeeJa, een maand
Grootte aanbod (schaal 1-5)5322
Aanbod eigen OriginalsJaJaNeeJa
Abonnement mogelijk zonder andere verplichtingenJaJaNeeJa

Amazon Prime Video opzeggen

Het opzeggen van een Amazon Prime Nederland abonnement is eenvoudig. Dat wordt hier in het kort uitgelegd. Mocht je een uitgebreide uitleg willen hoe je stap voor stap Amazon Prime Nederland kan opzeggen, klik dan op Amazon Prime Video opzeggen.

  1. Klik hier om in te loggen bij Amazon Prime Video
  2. Klik rechtsboven in het menu van het icoontje van een poppetje op account en instellingen.
  3. Soms moet je vervolgens opnieuw inloggen met je Amazon Prime Nederland account
  4. Klik onder je lidmaatschap op de knop lidmaatschap stopzetten
  5. Bevestig het stopzetten van je lidmaatschap door op de knop bevestigen te klikken

Aanbod van alle streamingdiensten in Nederland

Streamwijzer vergelijkt het aanbod van de streamingdiensten in Nederland. Momenteel is er overzicht van films en series op NetflixVideolandZiggo GO Movies & SeriesAmazon Prime Video, Film1, NPO Start Plus en NLZIET. Het aanbod per streamingdienst vind je hier: