Wat is Amazon Prime Video?

Hier vind je antwoord op de vraag: wat is Amazon Prime Video? Ook vind je op Streamwijzer welke titels op Amazon Prime Video Nederland staan. Dit vind je overzichtelijker in de lijst met Amazon Prime Video aanbod. Die lijst wordt regelmatig bijgewerkt om hem zo up-to-date mogelijk te houden. Verder vind je op Streamwijzer wat elke maand nieuw op Amazon Prime Video Nederland komt.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is uitgerold op 14 december 2016. Toen was de videodienst meteen beschikbaar in meer dan tweehonderd landen, dus Amazon Prime Nederland was direct een feit. De prijs van Amazon Prime Video is aanzienlijk lager dan die van andere streamingdiensten. Zo krijg je al een abonnement vanaf 2,99 per maand.

Toch blijkt het aanbod van Prime Video dat van zijn grootste concurrenten nog niet bij te houden. Wel heeft Amazon de Amazon Originals zoals The Ground Tour, The Man in the High Castle en Transparant maar op Amazon Prime Video te zien zijn. Toch breidt het aanbod van de streamingdienst in Nederland snel uit met prachtige films en series. Ook is Nederlandse ondertiteling steeds meer beschikbaar. Het aanbod van Prime Video – aantal titels in aantal films en series – dat in Nederland beschikbaar is groeit snel. Houd deze pagina in de gaten voor de nieuwste toevoegingen in het Amazon Prime Nederland aanbod.

Amazon Prime Video abonnement

Het nemen van een Amazon Prime Video abonnement heeft een aantal voordelen. Allereerst is Amazon Prime Video de goedkoopste streamingdienst van de vier met een bedrag van 2,99 per maand na de eerste gratis maand. Verder biedt Amazon Prime verschillende films en series aan in (Ultra) HD. Ten slotte is er een aanzienlijk aanbod van hoog beoordeelde films en series te streamen via Amazon Prime Nederland. In de volgende tabel vergelijken we het abonnement met een account bij de andere streamingdiensten. Je kunt ook de Streamwijzer Test doen om te kijken welke streamingdienst het beste bij jou past.

NetflixVideolandZiggoAmazon
Minimale prijs per maand na proefperiode7,998,9911,952,99
HD beschikbaarJaJaNeeJa
Ultra HD beschikbaarJaNeeNeeJa
Kijken op elke laptop, tablet, computer, spelcomputer, smartphone en tvJaJaNeeJa
Altijd opzegbaarJaJaJaJa
Gratis proefperiodeNeeJa, twee wekenNeeJa, een maand
Grootte aanbod (schaal 1-5)5322
Aanbod eigen OriginalsJaJaNeeJa
Abonnement mogelijk zonder andere verplichtingenJaJaNeeJa