Wanneer komt ‘Wonka’ op HBO Max?

De legendarische chocolatier Willy Wonka kreeg al twee eerdere films, maar in 2023 was het tijd om in zijn jeugd te duiken in Wonka. Timothée Chalamet brengt een jonge versie van het bijzondere personage tot leven. Misschien wil je deze film op het witte doek bewonderen of misschien wil je wachten totdat je hem vanuit huis kunt kijken, maar dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt Wonka op HBO Max? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Komt ‘Wonka’ naar HBO Max?

Wonka is een gloednieuwe film die gedistribueerd is door Warner Bros. Pictures. Deze filmstudio brengt hun films vrijwel altijd uit op hun eigen streamingdienst, HBO Max. Dat we ook Wonka in de toekomst op het paarse video on demand-platform mogen verwelkomen, staat dus buiten kijf.

Wanneer komt ‘Wonka’ op HBO Max?

HBO Max hield eerst altijd een periode van 45 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease. Dit was het geval toen de paarse streamingdienst gelanceerd werd in Nederland. Een tijdje geleden is er echter een koerswijziging aangekondigd waarbij de bioscooprelease weer echt omarmd wordt. De window ligt nu gemiddeld tussen de 60 en 70 dagen, maar met uitspattingen naar boven én naar onder.

Dit zou moeten duiden op een streamingrelease die tussen 11 en 21 februari 2024 ligt. Het blijkt íéts later te zijn: de film komt namelijk op vrijdag 8 maart naar HBO Max. Dit betekent dat er 86 dagen tussen bioscoop- en online release lagen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Tot wanneer draait ‘Wonka’ in de bioscoop?

Het duurt dus nog wel even voordat we Wonka kunnen streamen, dus dat betekent dat je eerst aangewezen bent op de bioscoop. Maar hoe lang draait de film dan nog? Dit is lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Houd daarom vooral het programma van je lokale bioscoop in de gaten om te zien of en wanneer het mogelijk is om deze film bij jou op het witte doek te bewonderen. Handig om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Meer informatie over de film

Als jonge Willy Wonka treedt Timothée Chalamet in de voetsporen van Gene Wilder (Willy Wonka & The Chocolate Factory) en Johnny Depp (Charlie and the Chocolate Factory). Het verhaal speelt zich in tijd af vóór de andere twee films, op het moment dat Willy Wonka zijn Oempa Loempa’s nog moet leren kennen en de extravagante chocolademaker nog geen goedlopende business heeft.

TitelWonka
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 56 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie, Musical
RegisseurPaul King
CastOlivia Colman, Timothée Chalamet, Hugh Grant

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.