Wanneer komt ‘Wish’ op Disney+?

Disney kwam in 2023 weer met een gloednieuwe animatiefilm. In Wish krijgt de optimistische Asha hulp van een komische kracht, Star. Misschien wil je deze film op het witte doek bewonderen of misschien wil je wachten totdat je hem vanuit huis kunt kijken, maar dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt Wish op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt ‘Wish’ naar Disney+?

Met Wish verscheen er een nieuwe film van The Walt Disney Company op het witte doek. Omdat deze filmstudio verantwoordelijk was voor het magische verhaal, is het ook al duidelijk dat de film naar hun eigen streamingdienst Disney+ komt. Sterker nog, op dit moment staat de filmpagina van Wish zelfs al live.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Wanneer komt ‘Wish’ op Disney+?

Eerder hield Disney gemiddeld 49 dagen aan voordat zij bioscoopfilms online aanboden, wat voor Wish zou duiden op een streamingrelease op 10 januari 2024 (de film verscheen namelijk op 22 november 2023 op het witte doek). Echter was de film op die datum nog niet te streamen. De streamingdienst verlengt de periode tussen de twee releases daarnaast steeds vaker.

Zo verscheen The Little Mermaid op 24 mei 2023 op het witte doek en kon je hem pas 105 dagen later, op 6 september, streamen. Pixar-film Elemental werd na 63 dagen toegevoegd aan het aanbod. Bij Wish duurt het eindelijk 133 dagen. Dit betekent dat je hem pas op woensdag 3 april in het aanbod kunt vinden.

→ Kun je niet wachten? Bekijk Wish nu op Pathé Thuis 🤩

Verhaal en trailer van de film

Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.