Wanneer is Wimbledon in 2024?

Inmiddels hebben we al spannende rally’s voorbij zien komen tijdens de 163e editie van Wimbledon. Het tennistoernooi is op het moment van schrijven nog volop bezig, waardoor er nog genoeg kanshebbers zijn voor de felbegeerde titels. Kan jij nu al niet wachten tot het tennisfestijn volgend jaar? Dan ben je vast benieuwd naar de exacte datum voor de 137e editie van het evenement in 2024. In dit artikel laten we weten wat er momenteel bekend is over wanneer het Grand Slam-toernooi volgend jaar plaatsvindt en vind je meer informatie over het prestigieuze Engelse evenement. Via de televisiezenders Eurosport 1 en 2 en door middel van de streamingdienst discovery+, onder andere verkrijgbaar als add-on kanaal bij Amazon Prime Video, kun je alle wedstrijden live volgen.

Wat is de datum van Wimbledon in 2024?

Inmiddels is door de organisatie officieel aangekondigd wanneer het Engelse tennistoernooi Wimbledon 2024 zal plaatsvinden. We konden al voorafgaand aan die bekendmaking een goede gok doen, aangezien het evenement traditiegetrouw eind juni of begin juli op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de buitenwijk Wimbledon wordt georganiseerd. De start is altijd vijf weken voor de eerste maandag in augustus en het gehele tennisfestijn duurt in totaal twee weken.

De kans zat er dus dik in dat we volgend jaar wederom rond de start van de zomer klaar moesten zitten voor de televisie om alle matches te kunnen volgen. Inmiddels heeft de organisatie laten weten dat het tennistoernooi in 2024 gepland staat voor 1-14 juli. Verdere informatie zoals de data van alle wedstrijden en het speelschema zullen op een later moment bekend worden gemaakt. Blijf van updates op de hoogte via onze website, social media kanalen en via je mail en begin alvast met je voorbereidingen.

Is het al mogelijk om tickets te kopen voor het tennistoernooi Wimbledon 2024?

Goed nieuws voor wie nog van plan is om tickets te kopen voor het Engelse tennistoernooi, want de kaartverkoop voor Wimbledon 2024 is nog niet gestart. Ook voor de volgende editie zullen toegangskaarten via een lotingssysteem verkregen kunnen worden. Inschrijven is mogelijk vanaf september 2023 via de officiële website van het toernooi zodra je je kunt aanmelden voor het kopen van toegangskaarten. Door je te registeren voor myWimbledon krijg je tevens de laatste updates omtrent het aanschaffen van tickets voor het Engelse tenniskampioenschap in 2024. Het toernooi is ontzettend populair bij en geliefd door fans wereldwijd, waardoor het verstandig is om de inschrijvingen al bijtijds goed in de gaten te houden.

Meer informatie over dit Grand Slam-toernooi

Het Engelse Wimbledon, officieel The Wimbledon Championships, wordt op gras gespeeld en is het oudste tennistoernooi ter wereld. De eerste tenniswedstrijden werden dan ook al gehouden in 1877 en bestonden uit alleen maar Engelse deelnemers. Het toernooi stond toen bekend onder de naam Lawn Tennis Championships. Een paar jaar later, in 1884, werd de competitie uitgebreid door het dames- en herendubbelspel toe te voegen. Het evenement bleef groeien in populariteit en werd rond 1900 beschouwd als een groot internationaal toernooi. Dit was mede te danken aan het bouwen van een nieuw tenniscomplex, waar maar liefst 14.000 toeschouwers alle wedstrijden live konden aanschouwen.

Naast de Australian Open, Roland Garros en US Open behoort het toernooi tot de vier Grand Slams uit de tenniswereld. Dit zijn de populairste wedstrijden waar de meeste punten voor alle tennissers te verdienen zijn voor de wereldranglijst. Tevens staat er buiten de sportieve prestaties om een hoop prijzengeld op het spel. Tijdens het Engelse toernooi strijden in totaal 128 vrouwen en 128 mannen voor de felbegeerde Wimbledon-titel. Ook doen er nog eens 64 duo’s mee aan het dubbelspel en 32 koppels aan het gemengd dubbelspel.

Always Like Never Before

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.