Wanneer verschijnt Spotify Wrapped in 2024?

Sommige mensen kijken er al het hele jaar naar uit: Spotify Wrapped. Want welke nummers hebben zij dit jaar het meest beluisterd? En welke artiest staat er dit jaar op de eerste plek? Veel mensen vragen zich dan ook af op welke datum Spotify Wrapped in 2024 verschijnt. Tijd om antwoord te geven op deze prangende vraag.

Wat is Spotify Wrapped?

Veel mensen zijn ieder jaar weer razend benieuwd naar hun meest beluisterde nummers en top-1 artiest van het jaar. Maar hoe is deze lijst eigenlijk ontstaan? Spotify Wrapped werd in 2016 opgezet als marketingcampagne. Luisteraars konden op deze manier inzichten krijgen in hun activiteiten op de populaire app.

Zo kregen zij te zien wie hun favoriete artiesten waren, welke nummers het meest voorbij kwamen en hoeveel minuten lang zij het afgelopen jaar naar muziek luisterden. Ook artiesten en producenten hebben via een aparte Spotify Wrapped inzicht in hun statistieken. Zo kunnen zij het aantal luisteraars bekijken en zien hoeveel keer hun content is gestreamd.

Spotify Wrapped delen op sociale media

De marketingstrategie werpt zijn vruchten af, want veel mensen delen hun video met statistieken maar al te graag op sociale media. De actie van Spotify kan zelfs worden gezien als een van de meest succesvolle reclamecampagnes ooit. Het is dan ook niet gek dat alle posts over Spotify Wrapped je om de oren vliegen.

Over welke periode wordt Spotify Wrapped gemeten?

Hoewel Spotify een terugblik op het afgelopen jaar geeft, wordt niet alle data over het hele jaar meegenomen. Als we voorgaande edities erbij pakken, weten we dat de app vanaf 1 januari tot ongeveer 31 oktober je activiteit meet. Het officiële twitter-account van Spotify reageerde echter dat deze datum niet helemaal klopt.

Zo zit de kans er dik in dat ook na oktober al je beluisterde nummers worden meegenomen in jouw persoonlijk Wrapped. Wil je de lijst toch deels beïnvloeden? Zorg dan dat je de functie ‘privé-sessie’ aan hebt staan. Deze nummers verschijnen dan niet meer in je Spotify Wrapped.

Op welke datum verschijnt Spotify Wrapped in 2024?

Maar wanneer verschijnt Spotify Wrapped in 2024? Zoals ieder jaar is de releasedatum van de lijst een groot mysterie. Wel kunnen we een grote gok doen wanneer Spotify ons dit jaar zal verrassen. Voorgaande jaren werd Spotify Wrapped altijd begin december bekendgemaakt. In 2017 was de datum bijvoorbeeld 6 december. Drie jaar geleden konden luisteraars op 1 december al hun statistieken inzien, waarna twee jaar geleden de datum 30 november volgde.

Vorig jaar kwam Spotify Wrapped echter al op 29 november uit de lucht vallen. Dit was dus de tweede keer dat de lijst niet in december werd gedeeld. Als we nogmaals terugblikken op voorgaande jaren valt op dat Spotify de lijst meestal op woensdagen lanceert. Dit zou betekenen dat we rekening kunnen houden met woensdag 27 november óf woensdag 4 december 2023. Zeker weten doen we het echter niet, waardoor het nog even spannend blijft.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.