Wanneer komt de ‘IT’-serie ‘Welcome to Derry’ op HBO Max?

Pennywise the Clown teistert al jaren het stadje Derry. En ze zijn nog steeds niet van hem af, want binnenkort staat Welcome to Derry op het programma, een prequelserie van de twee films. Over een tijdje kun je ernaar kijken op HBO Max. Maar wanneer is de serie nu eigenlijk te bingen?

Er komt een ‘IT’-prequelserie aan

Na de komst van It: Chapter One (2017) en It: Chapter Two (2019) is het binnenkort tijd voor een serie. Welcome to Derry speelt zich af in de wereld van Stephen Kings It. De regisseur van beide films is terug én ook Bill Skarsgård, die Pennywise the Clown speelt, is er weer bij. Dit zegt Stephen King over de serie:

🗣️ “Ik ben opgetogen dat het verhaal van Derry, Maine’s meest vervloekte stad, verdergaat en ik ben blij dat Andy Muschietti alle angstaanjagende activiteiten gaat overzien. Rode ballonnen overal!”
– Stephen King

Wanneer komt ‘Welcome to Derry’ op HBO Max?

We kunnen al gaan aftellen naar Welcome to Derry, want nog dit jaar is het zover. HBO Max heeft aangekondigd dat de serie “dit najaar” in première zal gaan. Een exacte releasedatum hebben ze dus niet met ons gedeeld, maar we kunnen wel inschatten dat het dus in september, oktober, november of december 2024 zover zal zijn. Zodra we een exacte releasedatum hebben, delen we die direct met je via je mail en onze social media-kanalen.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Welcome to Derry speelt zich af in de wereld van Stephen Kings IT. De serie is gebaseerd op Stephen Kings boek IT en bouwt verder op de visie van filmmaker Andy Muschietti die de hitfilms IT en IT Chapter Two regisseerde. 

TitelWelcome to Derry
Jaar2024
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieHorror
CastBill Skarsgård, Madeleine Stowe, James Remar, Jovan Adepo, Taylour Paige, Chris Chalk, Chad Rook, Stephen Rider, Lindsay Merrithew, Jake Gosden, Kristopher Grzella, Nick Hendrik

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.