Wanneer is het volgende gevecht van Rico Verhoeven?

Na maanden afwezigheid keerde kickbokslegende Rico Verhoeven weer terug in de Glory-ring. Tijdens Glory Collision 6 nam de vechtersbaas het op tegen uitdager Tariq Osaro. Een aantal rake klappen en een unanieme jurybeslissing bleek genoeg om Verhoeven in een bomvolle GelreDome wederom te kronen tot wereldkampioen zwaargewicht. Nu het kickboksicoon weer helemaal terug is, vragen veel mensen zich af wanneer het volgende gevecht van Rico Verhoeven op de planning staat. Tijd om meer te weten te komen over de agenda van de kickbockser.

Terugkeer van Rico Verhoeven in de ring

Hoewel de fight card van Glory Collision 6 bomvol gevechten stond, waren alle ogen natuurlijk van Videoland-kijkers gericht op Rico Verhoeven. Deze levende legende in de kickbokswereld maakte tijdens het evenement zijn langverwachte comeback bij GLORY. De laatste keer dat de wereldkampioen zijn titel verdedigde was namelijk in oktober 2021. Toen nam hij het op tegen Jamal Ben Saddik. Nadat de kickbokser een breuk opliep en het bloed van zijn gezicht gutste, wist hij zijn tegenstander laat in het gevecht te stoppen. Door deze overwinningen verdedigde Verhoeven voor de 10e keer zijn zwaargewichttitel.

Overwinning tijdens Glory Collision 6

Tijdens Glory Collision 6 nam Rico Verhoeven het op tegen Tariq Osaro. Liefhebbers moesten even geduld hebben voor werkelijk spektakel, want de echte rake klapen bleven in de eerste drie rondes uit. In ronde vier begon de strijd echter heviger te worden. Hoewel Osaro meer initiatief nam, was het wéér Verhoeven die er met de punten vandoor ging. Ook de laatste ronde leek de ‘King of Kickboxing’ niet al te moeilijk af te gaan. De wereldtitel bleef dan ook voor de 11e keer in het bezit van de huidig kampioen.

Wanneer is het volgende gevecht van Rico Verhoeven?

Liefhebbers keken reikhalzend uit naar de terugkeer van Rico Verhoeven. Al negen jaar lang is de zwaargewicht ongeslagen in de Glory-ring. In 2014 veroverde hij de wereldtitel. Na vijf rondes en een unanieme jurybeslissing won hij van de Roemeen Daniel Ghita. Ook Errol Zimmerman, Benjamin Adegbuyi (2x), Mladen Brestovac (2x), Anderson Silva, Jamal Ben Saddik, Guto Inocente en Badr Hari moesten aan de rake klappen van de kickbokskoning geloven.

Nu Rico weer helemaal terug is, vragen veel mensen zich af wanneer hij voor zijn volgende gevecht de Glory-ring instapt. Goed nieuws, want de kickbokser stapt tijdens de Heavyweight Grand Prix opnieuw de ring in. Het achtmanstoernooi van Glory staat op 9 maart op de planning. Extra goed nieuws is dat het evenement in Nederland wordt georganiseerd. In de Gelredome in Arnhem om precies te zijn. De wereldkampioen in het zwaargewicht bij Glory neemt het op tegen de Franse Sofian Laïdouni. Rico mocht zelf kiezen tegen welke tegenstander hij in actie komt.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.